Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos įstatymo pataisą įregistravęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Artūras Paulauskas sako, kad toks projektas parengtas, siekiant suvienodinti visų vidaus reikalų centrinių įstaigų vadovų skyrimo į pareigas ir atleidimo iš jų tvarką.

"Įstatymo projektas parengtas siekiant teisinio aiškumo, nustatant vieningą visų vidaus reikalų centrinių įstaigų vadovų skyrimo į pareigas ir atleidimo iš jų tvarką", - sako projekto iniciatorius ir rengėjas Seimo narys Artūras Paulauskas.

Vidaus tarnybos statute nustatyta, kad vidaus reikalų centrinių įstaigų vadovus skiria ir iš jų atleidžia Vyriausybė vidaus reikalų ministro teikimu, jeigu kituose šių įstaigų veiklą reglamentuojančiuose įstatymuose nenustatyta kitaip.

"Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos įstatyme skirtingai, nei visų kitų vidaus reikalų centrinių įstaigų veiklą reglamentuojančiuose įstatymuose, nustatyta kitokia Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie vidaus reikalų ministerijos direktoriaus skyrimo į pareigas tvarka", - sako A. Paulauskas.

Pagal įstatymą, Tarnybos direktorių penkeriems metams į pareigas Vidaus tarnybos statute nustatytos atrankos būdu skiria ir iš jų atleidžia vidaus reikalų ministras. Tarnybos direktorius tiesiogiai pavaldus ir atskaitingas vidaus reikalų ministrui.