„Dabar nesusitikinėju su ponu Kurlianskiu, bet ponas Kurlianskis išreiškė tokią užuominą, kad frakcija neatsirastų. Tai buvo tam tikras spaudimas, kad „Klestinti Lietuva“ nebūtų įkurta Liberalų sąjūdyje iš Raimondo Kurlianskio man asmeniškai“, - žurnalistams trečiadienį Vilniuje sakė A.Guoga.

Į šiuos kaltinimus koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas atsakė negalėdamas aštrių žodžių bei pabrėžęs, kad susitikimo metu europarlamentaras buvo neblaivus.

A. Guoga: teisėsauga yra informuota

Anot A. Guogos, teisėsauga yra informuota apie jam darytą spaudimą.

Antanas Guoga

„Teisėsauga turi tuos duomenis ir su laiku, aš manau, mes tą išsiaiškinsime“, - sakė jis.

„Galimai Raimondas Kurlianskis turėjo interesų Liberalų sąjūdyje“, - pridūrė jis.

Kyšininkavimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis BNS trečiadienį sakė, kad pokalbių su R.Kurlianskiu metu „esame kažkada galbūt minėję A.Guogos klausimą“.

„Aš esu kalbėjęs turbūt ir kai kuriomis politinėmis temomis, bet R.Kurlianskis, na, mano supratimu, mes esame kažkada galbūt minėję A.Guogos klausimą, bet aš kiek atsimenu, kad R.Kurlianskis minėjo, kad Guoga pats nori susitikti su R.Kurlianskiu ir jie susitikinėja“, - teigė E.Masiulis.

Kalbėdamas apie Eligijų Masiulį, kuris teigia ėmęs ne kyšį, o 90 tūkst. eurų paskolą butui Nidoje pirkti, jis teigė iš tuometinio partijos vadovo niekada nesulaukęs prašymų paskolinti pinigų.

„Masiulis nesikreipė su tokiu prašymu ir, be abejo, jei skolinu pinigus, skolinu juos pavedimu, per banką (...). Eligijus niekada nėra prašęs jokių paskolų iš manęs“, - aiškino buvęs liberalas.

Paprašytas įvertinti E.Masiulio pateikiamą įvykių versiją, jis atsakė, kad tai daryti turėtų teisėsauga.

„Jo pasakojimas buvo įdomus. Manau, reikia palikti teisėsaugai išsiaiškinti (...), tai yra pasakojimas - ne mano kompetencija patikėti, dabar reikia tai palikti teisėsaugai“, - aiškino A.Guoga.

Jis sako pastebėjęs E.Masiulio pozicijoje pasikeitimų, kai šis, pradžioje tai pat demonstravęs pasitikėjimą teisėsauga, dabar ima kalbėti apie tam tikrus nepadarytus veiksmus.

„Pastebėjau, kad buvo pokytis tarp to, kad paliekame teisėsaugai ištirti ir tarp to, kad buvo pasakyta, kad gal kažkokie dokumentai nebuvo paimti ar kažkas buvo pridėta. Aš pasitikiu teisėsauga“, - teigė A.Guoga.

E. Masiulis bandė gelbėti liberalus?

Europarlamentaras teigė, kad E.Masiulis savo pareiškimais bandė ir gelbėti liberalų rinkėjų pasitikėjimo likučius, tačiau tai jam nepavyko.

„Matome, kad žmonės reagavo skirtingai: sąrašo lyderis Eugenijus Gentvilas reagavo, kad jis tiki, ką E.Masiulis sakė. O partijos pirmininkas Šimašius reagavo, kaip aš supratau, kad jis netiki. Skirtingos nuomonės. Tai normalu“, - sakė politikas.

„Manęs, kaip liberalaus rinkėjo, tai tikrai nemobilizuos“, - pridūrė jis.

R. Kurlianskis: A. Guoga buvo girtas

Savo ruožtu „MG Baltic“ prezidentas R. Kurlianskis buvusio Liberalų sąjūdžio laikino vadovo A. Guogos žodžius įvertino gana aštriai.

Raimondas Kurlianskis

"A. Guoga yra visiška boba ir mėšlo krūva, – teigiama DELFI perduotame R. Kurlianskio komentare. – Be to, mūsų pokalbio apie politinius procesus metu jis buvo girtas".

A.Guoga šių metų gegužę Liberalų sąjūdį paliko būdamas laikinuoju partijos pirmininku. Krizė šioje partijoje kilo, kai teisėsaugos pareigūnai paskelbė tiriantys įtarimus, kad E.Masiulis paėmė 106 tūkst. eurų kyšį iš R.Kurlianskio. E.Masiulis atsistatydino iš partijos vadovų bei Seimo narių. Tuomet Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigas laikinai perėmė pirmasis vicepirmininkas A.Guoga, tačiau po jo prieštaringų pareiškimų partijos vicepirmininkas Gintaras Steponavičius pranešė, kad partijos valdyba kels klausimą dėl jo pašalinimo. Po tuo A.Guoga išstojo iš Liberalų sąjūdžio.

Apie planus kurti frakcija „Klestinti Lietuva“, į kurią kvies ir nepartinius žmones, A.Guoga informavo pernai spalį, E.Masiuliui pralaimėjęs partijos pirmininko rinkimus.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį. Įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo pateikti, kai gegužę atliktos kratos metu E. Masiulio namuose rasta apie 250 tūkst. eurų. Teisėsauga teigia, kad šie pinigai galėjo būti įgyti neteisėtai.

Pats E.Masiulis teigia iš R.Kurlianskio paėmęs 90 tūkst. eurų kaip paskolą, kurios nepatvirtino notariškai, o tik paskolos rašteliu - pinigus jis teigia ketinęs panaudoti perkant butą Nidoje. Paskolos raštelio teisėsauga per kratas nepaėmė. Likę teisėsaugos rasti pinigai, anot E.Masiulio, yra jo giminaičių sukaupti pinigai taip pat nekilnojamajam turtui įsigyti.