„Kol kas nebus jokios mūsų pozicijos ir tai yra logiška – suprantate, mes apie tai (prokuratūroje) nesame davę jokių parodymų, todėl komentuoti kažkur anksčiau žiniasklaidoje negu pareigūnams, – tai yra nepriimtina, taip nedarome ir nedarysime, – DELFI sakė R. Mikliušas. – Šiuo metu nežinau, ar mano klientas apie tai kalbės, ar išvis to nekomentuos, dar nesitarėme, nekalbėjome, todėl negaliu nieko pasakyti.“

Advokatas sakė, kad R. Kurlianskis artimiausiu metu nėra kviečiamas į apklausą prokuratūroje, o E. Masiulis su savo gynėju pas prokurorą nuėjo savo iniciatyva.

„Kiek žinau, E. Masiulis su advokatu patys nuėjo į prokuratūrą, jie parodė savo iniciatyvą, jų niekas nekvietė, – kalbėjo jis. – Mūsų kol kas niekur nekviečia, bet mūsų pozicija yra ta pati, kol oficialiai apie tai nedavėme parodymų, apie tai anksčiau nekomentuosime, nes, žinoma, būtų keista, jeigu mes kalbame anksčiau negu papasakojame vadovaudamiesi Baudžiamojo proceso kodeksu.“

R. Mikliušas pažymėjo, kad korupcinio pobūdžio bylose tyrimas užtrunka pakankamai ilgai, šiuo metu pareigūnai yra paskyrę ekspertizes.

„Spėju, kad šiuo metu yra atliekamos ekspertizės, nes buvo imti parašų, balso ir seilių pavyzdžiai“, – pažymėjo jis.

Tuo metu korupcija įtariamas E. Masiulis antradienį pareiškė, kad iš R. Kurliansko gavo ne 106 tūkst. eurų kyšį, o 90 tūkst. Eur paskolą. Likusią 16 tūkst. Eur sumą buvęs politikas teigė laikęs savo rankinėje – esą tai buvo jo asmeniniai pinigai.

Ikiteisminiam tyrimam vadovaujanti Generalinė prokuratūra tokių įtariamojo pareiškimų nekomentuoja, o jį atliekančios Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Saulius Urbonavičius pažymėjo, kad bet kuris įtariamasis turi teisę duoti parodymus ar apskritai atsisakyti nurodyti savo poziciją.

„Duodant parodymus galima sakyti tiesą arba kitaip gintis, tačiau kaip rodo mūsų praktika – korupciniuose nusikaltimuose dažniausiai būna tokia gynybinė versija, kad tai yra paskola arba skolos grąžinimas“, – žurnalistams sakė S. Urbanavičius.

E. Masiulis įtariamas ir neteisėtu praturtėjimu, nes jo namuose iš viso buvo rasti 250 tūkst. eurų. Teisėsauga įtaria, kad šie pinigai buvo įgyti neteisėtai.