"Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė gavo sąskaitą už liepos 27 dieną Panevėžio rajone surengtą neformalią vakarienę su Latvijos ministru ir sąskaitoje nurodytus 202 eurus už maitinimo paslaugas sumokėjo iš savo asmeninių lėšų. Sąskaita bus pateikta Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK)", - teigiama Žemės ūkio ministerijos pranešime spaudai.

Latvijos delegacija Lietuvoje lankėsi liepos 27-28 dienomis.

Pasak ministrės ir J. Miliaus, renginį VMVT vadovui padėjo organizuoti jo kaimynas verslininkas Pranas Dailidė, kuris esą pakvietė į jį ir verslininkų, tarp jų ir "Biovelos" vadovą.

Maistu ir gėrimus medžioklei esą kiekvienas atsinešė pats ir už ją susimokėjo. J. Milius sakė, kad jam ji kainavo apie 25 eurus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ministrės medžioklę išvadino gėda ir sakė, kad jeigu patys ministrai nesugeba savo elgsenos padarinių, tai sprendimus turi daryti premjeras Algirdas Butkevičius.

VTEK pačiai ministrei kreipusis pradėjo tyrimą dėl jos ir J. Miliaus dalyvavimo Panevėžio rajone vykusioje neformalioje vakarienėje, kurioje dalyvavo keli šalies verslininkai.