Jo teigimu, orai sostinėje gali pradėti keistis jau nuo 18:30-19 valandos.

„Susirūpinti verta. Galingas lietaus debesis šiuo metu yra Varėnoje. Jis keliauja link Vilniaus“, – aiškino sinoptikas.

Kaip pranešė DELFI skaitytojas Dovydas, Varėnos r. Ežeriekų kaimo gyventojus nustebino netikėta orų permaina – apie 17.20 val. iš dangaus pradėjo kristi pupų dydžio ledo gabalėliai. Vaikino teigimu, kruša prasidėjo labai netikėtai – prieš tai oras buvęs geras, o ledo gabalėliai iš dangaus krito vos 5 minutes, tuomet vėl nušvito saulė. Vis dėlto audros padariniai liko – kaime dingo elektra.

Anot G. Špelverio, sunku prognozuoti, ar iki Vilniaus keliaujantis lietaus debesis atneš tokius pat orų pokyčius. Galima tik spėlioti, ar jie bus silpnesni, ar stipresni.

„Kaip kol kas matyti, orai turėtų pasikeisti trumpam: stiprūs liūtiniai lietūs, perkūnija, škvalas, gali iškristi ir kruša. Rodomas nemažas, gana galingas debesis“, – aiškino jis.

Pasak sinoptiko, vėjas liūties metu gali sustiprėti iki 15-17 metrų per sekundę, tad jis perspėja be reikalo tuo metu nebūti lauke.

„Tokio stiprumo vėjas jau yra pavojingas, reikėtų būti atidiems. Lietaus klius ir visiems prietrytiniams rajonams – Vilniaus, Utenos apskričiai“, – sakė jis.

Užfiksavote orų permainas? Siųskite nuotraukas mums el.paštu pilieciai@delfi.lt!