Sekmadienį, po mišių, su drauge ji pasakojo apsilankiusi Žirmūnų „Iki“, buvusiame „Šaltinėlyje“. Moteris ieškojo varškės, norėjo pasidomėti, ar pasirinktai prekei taikoma akcija, tad priėjo prie pardavėjos, kuri tuo metu kalbėjosi su vyriškiu.

Pasak pašnekovės, vyras griebė jai už pečių ir keikdamasis apšaukė, tačiau apie tai išgirdusi parduotuvės direktorė neva tik atkirto, kad už kažkokį girtuoklį atsakyti negali.

Savo ruožtu UAB „Palink“ Viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė DELFI sakė esanti informuota apie šį incidentą ir „Iki“ vardu nuoširdžiai pirkėjos atsiprašanti pirkėjos už patirtus nepatogumus.

Griebė už pečių ir ėmė šaukti

„Parvažiavome iš bažnyčios su drauge, kartu užsukome į parduotuve, nes namuose neturėjau, ko valgyti. Stovėjome prie šaldytuvų, kur buvo padėta varškė. 5 proc. riebumo buvo nurodyta nuolaida, norėjau pasitikslinti, ar akcija taikoma ir 9 proc. riebumo. Netoliese stovėjo pardavėja, su kuria ne kartą anksčiau esame kalbėjusios. Ji dažniausiai dirba salėje, tačiau, kai būna daug žmonių, aptarnauja ir kasoje. Stovėjo gal pora metrų nuo manęs, priėjau, paklausiau, sako: „Ten parašyta“. Matyt, ne tos nuotaikos buvo“, – pasakojo Zita.

Ji aiškino iš pradžių net nekreipusi dėmesio, kad greta pardavėjos stovėjo ir vyras. Tiesa, greitai paaiškėjo, kad tai buvo klaida.

„Man uždavus klausimą tas vyras man kaip griebė aukščiau krūtinės, žemiau pečių, netoli kaklo, už drabužių, net už odos ir ne mažiau kaip minutę laikė šaukdamas: „Oi tu, b**t, ko tu terorizuoji pardavėją!?“. Žinokite, aš pradėjau drebėti“, – itin nemalonų nutikimą prisiminė moteris.

Išsivedė apsauga

Jos teigimu, pardavėja čiupo už vyro rankų prašydama ją paleisti. Tą patį šaukti, anot Zitos, pradėjo ir greta stovėjusios kelios pirkėjos.

Pati Zita tuomet aiškino dar pagalvojusi, kad jei drabužiai liks suplėšyti, su visais įrodymais keliaus į policiją. Deja, po incidento pareigūnų negalėjo net išsikviesti – moteris su savimi nesinešioja mobilaus telefono.

„Todėl pašaukiau apsauginį, jis atėjo ir tą vyrą už pečių paėmė, sako: „Einam, einam“. Jis, įtariu, buvo išgėręs: ne girtas, bet matėsi, kad neblaivus, kalbėjo su rusišku akcentu. Tačiau pats – labai gražus, gražiai apsirengęs. Galvoju, gal pardavėjos draugas ar vyras, brolis, o gal dirba parduotuvėje, nes matėme jį ir su kitais darbuotojais šnekantį. Jis ten savas, tikrai tikrai savas“, – neabejojo moteris.

Kreipėsi ir į direktorę, bet abejingumas nustebino

Zita aiškino bandžiusi tęsti apsipirkimą lyg nieko nebūtų nutikę, tačiau galiausiai jos draugė paprašė išeiti iš parduotuvės. Tiesa, ir tai darydamos jos nesijautė saugiai – esą girdėjo, kad agresyvus vyras jų laukia kieme.

„Mes dar norėjome kita puse eiti, bet sakau, kam čia. Praėjome pro vietą, kur maistą mašinos iškrauna, jis su kitais darbuotojais buvo, tačiau stovėjo nugara į mus“, – tuo neslėpė tąkart apsidžiaugusi moteris.

Kitą dieną, pirmadienį, ji sakė nuėjusi pas parduotuvės direktorę, papasakojusi visą istoriją, tačiau iš jos tik išgirdusi klausimą, ar turi priekaištų darbuotojai. Kai Zita atsakė, kad jai – jokių, direktorė neva tik atšovė, kad už kiekvieną girtuoklį atsakyti negali.

„Daugiau ir nėjau. Žinote, kaip su tais pensininkais, jų niekas nemėgsta“, – atviravo moteris. Nebekalbėjusi daugiau ji sakė ir su šiek tiek pažįstama pardavėja.

Po šio įvykio Zita pasakojo sulaukusi ir kartu buvusios draugės skambučio, ji pripažino tą naktį po šio įvykio net negalėjusi užmigti. Pati moteris džiaugėsi, kad laiku pamatė eilutę maldaknygėje, kuri tą kartą nuramino. Vis dėlto paaštrėjo sveikatos problemos – ji iki šiol geria vaistus.

Tikisi, kad ateityje tokie atvejai nepasikartos

Tuo metu „Iki“ atstovė B. Čaikauskaitė apgailestavo, kad nuo šio įvykio parėjo jau beveik keturios savaitės, tad kamerų užfiksuoto vaizdo pamatyti, deja, nebegalima.

„Tačiau, mūsų žiniomis, po šio įvykio parduotuvės vadovė atsiprašė pirkėjos ir pasiūlė kreiptis į policiją. Visuomet stengiamės užtikrinti pirkėjų saugumą parduotuvėse, o prireikus kviečiame policiją. Tikimės, kad daugiau tokių atvejų ateityje nepasikartos. Nuoširdžiai atsiprašome pirkėjos už patirtus nepatogumus“, – DELFI sakė ji.