„Populiarius kultūros veikėjus paversti savo smulkių, o iš tiesų tai nesveikų, politinių ambicijų įkaitais ir kurstyti antirusiškas aistras, neteisinga, neoru ir nesolidu“, – ketvirtadienį Maskvoje sakė Rusijos URM atstovė Marija Zacharova, komentuodama Rusijos atlikėjo neįleidimą į Lietuvą.

„Mes būtinai šį įvykį įtrauksime į dvišalę darbotvarkę“, – pridūrė ji.

Lietuva trečiadienio vakarą neįleido į šalį Kremliaus politiką remiančio ir Sovietų Sąjungą dainose šlovinančio dainininko O. Gazmanovo. Jis įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, Rusijos atlikėjas į nepageidaujamų asmenų sąrašą įtrauktas dėl propagandos, susijusios su agresyviais Rusijos veiksmais kaimyninėse šalyse.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad iš Maskvos į Vilnių vėlų trečiadienio vakarą atskridęs Rusijos pilietis turėjo Šengeno vizą, kurią išdavė Italija.

65 metų O.Gazmanovui leista pernakvoti oro uosto teritorijoje esančiame viešbutyje, o ketvirtadienį jis išvyko į Maskvą.

2014 metais O.Gazmanovą į „juodąjį sąrašą“ įtraukė kaimyninė Latvija. Jam uždrausta atvykti dėl „veiksmų, prisidėjusių pažeidžiant Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenumą“.