Vienas turtingiausių verslininkų savo kandidatūrą kels Šilainių apygardoje. Tuo tarpu S. Skvernelis kandidatuos Vilniuje, tačiau neatskleidžiama, kokioje konkrečioje apygardoje.

Šilanių apygardoje taip pat varžysis tokie žinomi politikai kaip Rimantas Dagys, Rimantas Mikaitis, Birutė Vėsaitė ir Kęstutis Pūkas.

R. Karbauskis anksčiau planavo kelti kandidatūrą Aukštaitijoje, tačiau sprendimą pakeitė.

"Mūsų galimybės neblogos, galima sakyti geros. Mano sprendimas buvo toks, kad Kaune reikia laimėti. Tai stiprinimas mūsų komandos. Tikiuosi, kad visi mūsų kandidatai sulauks didelio kauniečių palaikymo. Pagal apklausas mes šiandien rinkimus Kaune laimėtume. Žiūrėsime, kas bus po kelių mėnesių", - teigė R. Karbauskis.

R. Karbauskis dar kartą paaiškino, kad jo požiūriu Vyriausybėje turi dirbti profesionalai. Žalieji jau yra numatę ir galimus būsimus ministrus. Tarkime valstiečiai planuoja, kad Sveikatos apsaugos ministru turėtų dirbti A. Veryga. Skaičiuojama, kad absoliučiai didžioji dauguma ministrų būtų nepartiniai.

„Mūsų kelias labai skirsis nuo to, ką matėme iki šiol. Iki šiol parenkant ministrus kriterijus buvo vienas – partiškumas. Dabar taip nebus. Vyriausybėje turi tvarkytis profesionalai“, - kalbėjo R. Karbauskis.

Valstiečių lyderis taip pat pasisakė dėl pagalbinio apvaisinimo įstatymo. Beje, kai kurie valstiečių lyderiai šiuo klausimu išsakė skirtingas nuomones.

"Aš nematau problemų ir partijoje žmonės gali turėti įvairių nuomonių. Šiuo klausimu partijos pozicija sutampa su prezidentės pozicija, kad reikia žmones šviesti ir kad žmogus turėtų galimybę rinktis. Manau didžiausia problema, kad mes nesikalbame ir tai visuomenėje sukelia dideles emocijas", - kalbėjo R. Karbauskis.

Žurnalistė Audronė Jankuvienė kandidatuos Centro-Žaliakalnio apygardoje. Mokytoja Aušra Papirtienė kandidatuos Kalniečių apygardoje. Žinomas medikas Aurelijus Veryga kandidatūrą kelia Panemunės apygardoje, Mindaugas Puidokas – Vilijampolės-Aleksoto apygardoje, Kauno miesto tarybos narys Gediminas Vasiliauskas – Petrašiūnų, Lauras Stracevičius – Dainavos.

A. Veryga teigė, jog nusprendė pats imtis iniciatyvos po to, kai nesulaukė konkrečių politikų žingsnių.

"Gal kažką ir nustebino mano sprendimas eiti į rinkimus. Nusprendžiau, kad užtenka būti visuomenininku. Politikų sprendimų mačiau nedaug ir manau, kad atėjo laikas prisiimti atsakomybę", - kalbėjo A. Veryga.