„Mūsų tikrai neramina tokie padažnėję atvejai, tai aš neseniai išsiunčiau laišką Jungtinės Karalystės vidaus reikalų sekretorei T.May (...) ir išsakiau susirūpinimą dėl tų padažnėjusių įvykių, kai smurto aukomis galimai tampa žmonės etniniu pagrindu“, - BNS antradienį sakė L.Linkevičius.

„Nesaugumo atmosfera kelia nerimą ir mūsų bendruomenei Jungtinėje Karalystėje. Apie tai irgi išdėsčiau savo laiške“, - pridūrė jis.

T.May yra viena iš kelių kandidatų užimti Jungtinės Karalystės ministro pirmininko postą po to, kai iš jo pasitrauks Davidas Cameronas.

Ministras teigė besitikintis, kad Jungtinės Karalystės pastangos užkardyti tokius išpuolius duos rezultatą ir „ksenofobinės nuotaikos šalyje nesiplės“.

L.Linkevičius taip pat paragino Britanijos lietuvių bendruomenę apie išpuolius informuoti Lietuvos ambasadą Londone ir šalies policiją.

„Po „Brexito“ tie išpuoliai iš tikrųjų įgauna kitą atspalvį, yra labiau pastebimi ir galbūt juos bandoma labiau susieti su ne britų padėtimi šalyje“, - kalbėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

Jis sakė, kad vėliau liepos mėnesį į Jungtinę Karalystę vyks užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius, kuris susitiks su tos šalies Vidaus reikalų ministerijos pareigūnais, taip pat su lietuvių bendruomenės atstovais.

Naujienų portalas delfi.lt praėjusios savaitės pabaigoje pranešė, kad Britanijos mieste Mančesteryje bendramokslio brito buvo sumuštas dvylikametis lietuvis.