Taip, svarstysime kandidatą į vidaus reikalų viceministrus“, – BNS sakė LSDP vicepirmininkas Algirdas Sysas.

Jis teigė negalįs nurodyti svarstomų kandidatų pavardžių.

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius praėjusią savaitę BNS teigė turintis du kandidatus į vidaus reikalų viceministro pareigas. Abu jie priklauso Socialdemokratų partijai.

Partijos valdybai pasirinkus vieną kandidatą, jis bus pristatytas vidaus reikalų ministrui Tomui Žilinskui.

Šiam viceministrui bus pavesta rūpintis pabėgėlių priėmimu Lietuvoje pagal Europos Sąjungos perskirstymo programą. Lietuva per dvejus metus įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja. Pabėgėliai perskirstomi, siekiant palengvinti naštą Italijai ir Graikijai, kurios susiduria su didžiausiu migrantų antplūdžiu.

E. Jankevičius iš vidaus reikalų viceministro pareigų pasitraukė praėjusią savaitę. Tokio elgesio priežasčių jis nekomentavo ir teigė, kad nedalyvaus šių metų Seimo rinkimuose.

E. Jankevičius vidaus reikalų viceministro pareigas ėjo nuo 2013 metų.

Šiuo metu taip pat laisva socialinės apsaugos ir darbo viceministro vieta. Kandidato vietoj praėjusią savaitę atsistatydinusio Laisvūno Bartkevičiaus ieško Darbo partija. Ji planuoja kandidatus pateikti šios savaitės pabaigoje arba kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)