Tai DELFI pirmadienį patvirtino R. Kurlianskio advokatas Romualdas Mikliušas.

„Jis dar penktadienį kreipėsi į medikus, žadėjo jį hospitalizuoti“, – sakė jis.

Advokatas pažymėjo, kad verslininkas sveikatos problemomis skundėsi jau uždarytas į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą.

„Dar sprendžiant suėmimo pratęsimo klausimą teisme, pateikiau teismo medicinos eksperto išvadas, kuriose nurodyta, kad jam būtina tęsti gydymą ir atlikti tam tikrus tyrimus“, – R. Kurlianskio advokatas pažymėjo, kad į prastą sveikatos būklę atsižvelgė ir įtariamąjį į laisvę nutaręs paleisti teisėjas Petras Karvelis.

Kauno klinikų atstovė DELFI patvirtino, kad R. Kurlianskis gydomas šioje įstaigoje, tačiau daugiau informacijos apie paciento sveikatą suteikti negalėjo.

Nors R. Kurlianskis ir buvo paleistas į laisvę, ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Justas Laucius apskundė teismo nutartį nebepratęsti suėmimo dviem mėnesiams. Prokuroras mano, kad yra pagrindas ir toliau „MG Baltic“ viceprezidentą laikyti už grotų, o gydymą jam gali suteikti įkalinimo įstaigoje dirbantys medikai.

Koncerno „MG Baltic“ informacijos analitikė Živilė Andriūnienė DELFI sakė negalinti nei patvirtinti, nei paneigti, kad viceprezidentas R. Kurlianskis paguldytas į ligoninę, nes darbovietės biure jis esą nesilanko.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas Petras Karvelis nutarė nebepratęsti sunkiais nusikaltimais įtariamam R. Kurlianskiui griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo.

Už grotų R. Kurlianskis praleido 20 parų. Tiesa, formaliai prokuroras dar gali nutartį skųsti Vilniaus apygardos teismui - jis šia teise žadėjo pasinaudoti ir sieks, kad skundas kuo greičiau būtų išnagrinėtas apeliacine tvarka.

Vienas teismo motyvų, kuriuo R. Kurlianskiui nepratęstas suėmimas – prasta jo sveiktos būklė.

Šiuo metu R. Kurlianskiui yra pareikšti įtarimai dėl kyšio davimo dabar jau buvusiam Seimo nariui Eligijui Masiuliui, taip pat dėl prekybos poveikiu bei neteisėto disponavimo valstybės paslaptį sudarančia VSD pažyma.

Artimiausiu metu jam taip pat turėtų būti pareikšti įtarimai ir dėl Seimo nario Vytauto Gapšio papirkimo.