„MG Baltic“ valdoma statybų bendrovė „Mitnija“ anksčiau yra laimėjusi dešimtimis milijonų eurų vertinamus Kaune esančio universiteto konkursus.

„Aš manau, kad kai mes jau galėsime pasikalbėti, pasikalbėsime. Aš tikiu, kad jis žmogus viską supranta, jeigu jis jausis, kad tikrai kaltas, jis pats tas priemones priims“, – BNS sakė LSMU tarybos pirmininkas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

„Senato įsikišimo nereikės, aš galvoju“, – pridūrė jis.

Vis dėlto po to J.Milius teigė „negalintis žmogaus teisti be teismo“ ir pabrėžė, kad Lietuvoje yra buvęs ne vienas atvejis, kai korupcija įtariami asmenys vėliau išteisinami.

„Man irgi gyvenime buvo visokių inkriminuojamų dalykų, tai čia konkurenciniai visi dalykai, ir taip toliau – nėra taip paprasta“, - svarstė J.Milius.

Jis žadėjo šį klausimą trečiadienį aptarti su universiteto rektoriumi Remigijumi Žaliūnu.

Pats R.Žaliūnas BNS teigė nežinantis, kaip reikėtų elgtis tokioje situacijoje, bet apie R.Kurlianskį sakė galintis atsiliepti tik iš gerosios pusės.

„Aš galvočiau, kiek aš pažįstu R.Kurlianskį, jis pats priims sprendimą ir manau, kad nebus problemų“, – sakė LSMU rektorius.

Pasak R.Žaliūno, kadangi Tarybos posėdžiai nėra dažni, šis klausimas gali palaukti.

„Mes, gydytojai, esame išmokę, kad jeigu yra ne ūminė būklė, šiek tiek luktelėti“, – sakė rektorius.

Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio papirkimu įtariamas R. Kurlianskis sulaikytas praėjusį ketvirtadienį, o penktadienį teismo sprendimu suimtas 20 dienų. Įtariama, kad jis davė E.Masiuliui 106 tūkst. eurų kyšį.

R.Kurlianskio advokatas Romualdas Mikliušas BNS sakė, kad prašoma panaikinti R. Kurlianskio suėmimą ir skirti kitas kardomąsias priemones.

LSMU tarybą patvirtina Senatas. R.Kurlianskis į tarybą paskirtas viešojo konkurso būdu šių metų vasarį.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančios žiniasklaidos grupės „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ bei naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybų pirmininkas.

„Mitnija“ kartu su statybos įmonėmis „YIT Kausta“ ir „LitCon“ 2014 metais gavo tris 11,08 mln. eurų (su PVM) vertės užsakymus projektuoti ir atnaujinti universiteto pastatus, be to, vien „Mitnija“ pagal 2009-2010 metais pasirašytas sutartis už 12,85 mln. eurų pastatė universiteto „Santakos“ slėnio Naujausių farmacijos ir sveikatos technologijų centrą.

„Mitnija“ už 18 mln. eurų statė ir universiteto ligoninės Kauno klinikų traumos ir skubios pagalbos centrą.

Viešųjų pirkimų tarnybos duomenimis, 2015 metais „Mitnija“ yra laimėjusi du universiteto viešųjų pirkimų konkursus: Mokomojo laboratorinio korpuso fasado rangos ir darbo projekto parengimo konkursą, kurio vertė siekia 1,2 mln. eurų, bei Mokslo paskirties pastato atnaujinimo ir lietaus nuotekų tinklų statybos darbų konkursą už 926 tūkst. eurų.

Grupėje su kitais tiekėjais „Mitnija“ laimėjo dar keturis konkursus, kurių bendra vertė siekia apie 280 tūkst. eurų.