Atokiau nuo centro nutolusiuose sostinės rajonuose savivaldybė jau ketverius metus nebuvo įrengusi nemokamų ledo čiuožyklų, todėl šįmet pasirūpinta, kad atostogaujantys moksleiviai, miesto svečiai ir visi čiuožimo aistruoliai šaltomis dienomis galėtų leisti laiką aktyviai ir turiningai. Patiems tereikia pasirūpinti tinkama apranga ir pačiūžomis. Žiemos Lietuvoje nebūna ilgos, todėl vilniečiai bei miesto svečiai kviečiami suskubti pasimėgauti žiemos pramogomis po atviru dangumi.

Miesto meras Remigijus Šimašius su šeima žiemos pramogomis mėgaujasi dažnai ir ant pačiūžų šiemet stojo ne pirmą kartą. „Labai smagu, kad vilniečiai po ilgų metų pertraukos turi galimybę išsitraukti savo apdulkėjusias pačiūžas ir išeiti pačiuožinėti“, – sakė Lazdynų ledo aikštelę išbandęs Vilniaus meras.

Savivaldybės Aplinkos komiteto pirmininkė, Liberalų sąjūdžio frakcijos narė Aušrine Armonaitė paskutinį kartą ant pačiūžų sakė stovėjusi pirmajame studijų kurse, tačiau čiuožti jai sekėsi puikiai, mat Aušrinė vasarą ir rudenį mėgsta važinėtis riedučiais. „Smagu pakeisti riedučius į pačiūžas, pastarosiomis čiuožti bei manevruoti net kiek lengviau. Kai taip šalta, kviečiu visus vilniečius nesėdėti namuose, o daugiau judėti, čiuožti – džiaukimės šia žiema, nes ji greitai mus paliks.“, – A. Armonaitė.

Vilniuje šiuo metu veikia keturios nemokamos ledo čiuožyklos, įrengtos arčiau vilniečių namų ir bendruomenių susibūrimo vietų. Ledo pramogų mėgėjai jau gali galąsti pačiūžas ir išsirinkti artimiausią ledo čiuožyklą: Stanevičiaus g. 53 (Fabijoniškėse), Taikos g. 130 (Justiniškėse), Architektų g. 152 (Lazdynuose) ar Savanorių pr. 54 (Vilkpėdėje).

Vienai čiuožyklai įrengti prireikė apie 20-30 kub. m vandens. Vilniaus savivaldybė tikisi, kad kol oro sąlygos palankios žiemos pramogoms, bendruomenės aktyviai lankysis atvirose nemokamose čiuožyklose ir pačios pasirūpins, kad pramogauti jose būtų smagu visiems – ir mažiesiems, ir suaugusiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)