„Pirma priežastis skurdas, kada žmogus žino, kad gali kilti gaisras namuose, nes pas jį krosnis netvarkinga, instaliacija seniai nekeista, nėra dūmų detektoriaus, kuris galėtų laiku signalizuoti apie pavojų, tiesiog žino, bet neturi iš ko susitvarkyti“, - penktadienį televizijos LNK žinių laidoje sakė R.Baniulis, šią dieną Lietuvoje per gaisrus žuvus penkiems žmonėms, iš jų trims - mažamečiams vaikams.

Pasak R.Baniulio, kita priežastis - alkoholis, pernai iš 128 gaisruose žuvusių žmonių 41 buvo neblaivus. „Trečdalis žuvusiųjų paveikti alkoholio rūko lovoje, įpročio negali atsisakyti, ir iškeliauja anapilin“, - sakė PAGD vadovas.

R.Baniulis ragino savivaldybes lėšas socialinei paramai panaudoti neturtingiems, bet tvarkingiems žmonėms sutvarkant šildymą, atnaujinant elektros instaliaciją.

„Keletą metų dirbame su savivaldybėmis, yra atgarsiai, kai savivaldybė skiria lėšų, kad suremontuotų krosnį, kaminą, pakeistų instaliaciją, tiems vargingai gyvenantiems žmonės. Nekalbame apie tuos, kurie mato tik alkoholį, ir jiems viskas vienodai. Bet tie žmonės, kurie nori gyventi, tvarkingi, kurie supranta grėsmes, bet neišgali, neturi pinigų, savivaldybės dirba ta linkme, bet lėšos labai mažos“, - kalbėjo PAGD direktorius.

Penktadienį kilus gaisrui name Šiauliuose žuvo trys mažamečiai vaikai - trijų mėnesių, pusantrų metų ir trejų metų mergaitės.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje, apie gaisrą Ežero gatvėje pranešta 15.26 valandą. Mūrinis namas atvykus ugniagesiams degė atvira liepsna.

Taip pat penktadienį Varėnos rajone gaisre žuvo pagyvenusi pora.