Renginyje dalyvavęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pažymėjo, kad vykdydama informacinę agresiją prieš Vakarus Rusija siekia skaldyti transatlantinės šeimos partnerių tarpusavio pasitikėjimą, pasėti abejones tokiomis pamatinėmis Vakarų pasaulio vertybėmis kaip pagarba žmogaus teisėms ir demokratijai, taip pat slėpti tarptautinės teisės pažeidimus po „kitokios nuomonės“ skraiste.

Lietuvos diplomatijos vadovas pabrėžė, kad siekiant efektyviai pasipriešinti Rusijos informacinei agresijai būtinos kur kas aktyvesnės ir labiau sutelktos Europos Sąjungos, NATO ir visos tarptautinės bendruomenės pastangos.

Diskusijos, kurią moderavo Vokietijos Maršalo fondo Briuselio biuro vadovas Ianas O. Lesseris, metu L. Linkevičius pažymėjo, kad dokumentiniame filme „Karas 2020-ieji. Rusijos informacinė agresija“ atskleidžiami prieš Vakarus nukreiptos propagandos principai, metodai ir šaltiniai prisidės prie aiškesnio realios situacijos suvokimo ir taps dar vienu Lietuvos indėliu priešinantis Rusijos informacinei agresijai.

„Nieko naujo čia nepamatysite, tiesiog paprasta žmonių kalba paaiškinta, kaip viskas daroma“, – sakė filmo bendraautorius Martynas Starkus. Jo kolega Jonas Banys papildė: „Nors filmas skirtas Lietuvos auditorijai, šiuo filmu norime parodyti, kad propaganda skleidžiama ne tik Lietuvoje, bet visoje Europoje.“

Renginį organizavimo Lietuvos nuolatinė atstovybė Europos Sąjungoje ir Vokietijos Maršalo fondas. Filmą „Karas 2020-ieji. Rusijos informacinė agresija“ lietuvių ir anglų kalbomis galite žiūrėti čia: