Vyriausybės taktiką informacinėmis kampanijomis paskatinti pabėgėlius atvykti į Lietuvą ji pavadino neadekvačiu kalbėjimu.

„Vertinu tai kaip neadekvatų kalbėjimą, kadangi (...) tiek, kiek mes turime kvotą, tai nebūtinai ji turi būti užpildyta. Jeigu žmonės nevažiuoja, nereikia per prievartą vežti“, - trečiadienį Žinių radijui sakė parlamento pirmininkė.

Ji pabrėžė, kad Lietuvai reikėtų pirmiausia pasirūpinti „savo žmonėmis“ ir kurti priemones, kaip susigrąžinti iš Lietuvos emigravusius piliečius.

L. Graužinienė pasigedo Vyriausybės konkretumo, kuriose savivaldybėse į Lietuvą atvykę pabėgėliai bus integruojami po pirminio integracijos etapo Ruklos Pabėgėlių priėmimo centre.

Siekdama pasidalyti į Europos Sąjungos sienas nelegaliai kertančių pabėgėlių našta, Europos Sąjunga nusprendė paskirstyti pabėgėlius po Bendrijos šalis. Per devynis šių metų mėnesius į Europos Sąjungą atvyko 710 tūkst. migrantų.

Lietuva pabėgėlius turėtų priimti iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja. Iš viso šalis įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius per dvejus metus.