„Įvertinusi Šiaulių miesto savivaldybės Etikos komisijos sprendimą, VTEK nutarė jam pritarti ir savarankiško tyrimo dėl automobilio įsigijimo konkurso nepradėti“, - teigiama VTEK nutarime.

A.Visocką etikos sargams buvo apskundęs parlamentaras Valerijus Simulikas, kuris A.Visockui pralaimėjo Šiaulių mero rinkimus.

V.Simulikas, remdamasis publikacijomis laikraštyje „Šiaulių kraštas“, prašė VTEK išaiškinti, ar meras nepateko į interesų konfliktą, kai savivaldybė vykdė automobilio įsigijimo konkursą. Pranešime buvo nurodyta, kad politikas yra bendrovės, kuri laimėjo Šiaulių miesto savivaldybės skelbtą konkursą dėl automobilio įsigijimo, akcininkas.

Etikos sargai nustatė, kad meras nedalyvavo rengiant, svarstant ar priimant sprendimus vykdant automobilių viešąjį pirkimą projektui „Darbo ir šeimos įsipareigojimų derinimas: integralios pagalbos plėtra“.

Tačiau VTEK dar tęsia tyrimą dėl galbūt A.Visocko darytos įtakos, siekiant pakeisti jo nuosavybės teise valdomo sklypo, įeinančio į saugomą Bubių piliakalnio teritoriją, paskirtį.

Dėl šio atvejo skundą parašė taip pat V.Simulikas, remdamasis publikacija spaudoje. Manoma, kad A.Visockas galėjo daryti įtaką, siekdamas pakeisti jo nuosavybės teise valdomo sklypo, įeinančio į saugomą Bubių piliakalnio teritoriją, paskirtį.

A.Visockas savo ruožtu teigia nedalyvavęs svarstant teritorijos specialųjį planą, taip pat pažymi, kad piliakalnis su gyvenviete yra ne miesto, o rajono teritorijoje, be to, planas patvirtintas dar 2014 metais.

„Specialusis planas patvirtintas, jei neklystu, 2014 metų pradžioje, absoliučiai nedalyvavau jokiam sprendime, netgi Bubių bendruomenės pasitarime. Taip, aš turiu ten sklypą, ir tai, kad Seimo narys remiantis spauda atiduoda į VTEK, tai yra jo sprendimas, galbūt čia vertėtų paklausti, kaip tie visi straipsniai atsiranda ir kodėl būtent atsiranda viename spaudos kanale“, - BNS yra sakęs sakė A.Visockas.