Išvažiuoti padirbėti į gamtą, o kartu – pasimėgauti gražiu oru, kiek jo dar liko“, – DELFI pasakojo Elektrėnų rajone prie ežero sutikti Dainius ir Oskaras iš IT paslaugų įmonės „Tautek“.


Pasak vyrų, jie jau antrus metus taip darbus organizuoja. Kai labai karšta ir biure nebeįmanoma sėdėti, atvažiuoja čia. Paprastai prie ežero dirba nuo pietų iki vakaro, kol išsieikvoja kompiuterių baterijos. Kiek kartų maudosi, priklauso nuo oro temperatūros. Kai labai karšta ir po 2-3.

„Pernai važinėjome aplink ir žiūrinėjome, kur būtų patogu gamtoje dirbti. Už Vievio radome Edmundo (rašytojo E. Malūko – DELFI) sutvarkytą pakrantę. Labai smagus ežeras, nedaug žmonių, yra pavėsinė, kur galima patogiai atsisėdus dirbti. Jei reikėtų tai daryti „skruzdėlyne“ prie kokių nors Žaliųjų Ežerų, net nevertėtų pradėti“, – mano Dainius.

biuras – Vilniaus centre, A. Jasinskio gatvėje. Pusšimtis kilometrų iki pasirinktos darbo vietos gamtoje, vyrų nuomone, nėra daug – 20 minučių autostrada ir vietoje.

Didina ar mažina darbo našumą gaivus vėjas, meldų šnarėjimas ir vandens kvapas? Kaip juokavo specialistai, darbingumo tikrai neprideda, tačiau leidžia ir šį tą nuveikti, ir pasidžiaugti vasara. Daugiau padirbėti bus galima kitomis dienomis.

Galima sakyti, jog lietuviška vasara per trumpa, kad ją leistume biuruose? „Sakyčiau, jog tam gyvenimas per trumpas“, – patikslino Dainius, pridurdamas, jad jei tik yra proga, reikia vykti į gamtą, nes bet kada gali baigtis geri orai“.