Prie jo sukurtos feisbuko grupės „Because it's Panevežys, dude“ jau turi prisijungė daugiau nei 11 tūkst. gerbėjų.

„Stengiuos parodyti kitą medalio pusę, kad ir Panevėžyje galima gyventi, dirbti, mokytis, kad ir čia yra gerų, stilingų žmonių. Kartais sunku juos rasti, bet paieškos teikia malonumo, naujų pažinčių, be to ir pats neužsisėdžiu vietoje“, – tikino idėjos sumanytojas.

Jis pasakojo dirbantis centre, tad, kai tik turi laiko, eina pasivaikščioti po miestą su fotoaparatu.

„Pradžioje nuotraukas keldavau į savo feisbuko profilį, bet pastebėjęs Vinco Alesiaus fotografijas puslapyje „Because it's Vilnius, Dude“ ir pats užsimaniau ieškoti įdomesnių žmonių, gražių miesto vietų, rakursų. Iš Vinco gavau palaikymą daryti projektą „Because it's Panevezys, dude“. Per mėnesį, rodos, surinkau 2 tūkst. „like“ ir tai buvo paskata dažniau rodytis mieste. Štai dabar yra 11 tūkst. „like“ ir aš draugams sakau, kad turiu savo personalinę fotografijos galeriją, kurią peržiūri daugiau nei miesto fotogalerijas sudėjus“, – šmaikštavo fotografas.

Anot jo, vieni sutikti žmonės griežtai nesutinka fotografuotis, kiti, savo ruožtu, džiaugiasi, kad papuls į „dudę“.

„Mieste išties trūksta drąsių, stilingų žmonių, gero universiteto. Dar neišlipame iš darbininkų miesto batų, bet, po truputi einam link to. Turiu tikslą parodyti Panevėžį patrauklų, noriu sulaužyti stereotipus, kad čia tik fyfos ir marozai“, – džiaugėsi Egidijus Krikščiūnas.