„Buvo ilgas tarnystės kelias: jis buvo ir geras, ir kai kada sudėtingas, kadangi kaip Lietuvoje, taip ir Bažnyčioje viskas buvo kūrybos stadijoje. Ypač džiaugiuosi savo žmonėmis, kuriuos aplink turėjau. Tikrai didelį būrį jų palieku ir savo įpėdiniui. Man ši diena – tokia rami ir gera“,– pasakojo tarnystę baigiantis Kauno arkivyskupas metropolitas S. Tamkevičius.

Iškilmingoje šv. Mišių pradžios procesijoje susirinko apie šimtą dvasininkų: kunigų ir vyskupų.

Arkivykupas ranka laimino šimtus į mišias susirinkusiųjų tikinčiųjų, bendradarbių, svečių, tarp kurių – ir aukščiausi šalies vadovai. Šventosiose mišiose taip pat meldėsi broliškų bažnyčių atstovai.

Sigitas Tamkevičius Kauno arkivykupu metropolitu paskirtas 1996 metų gegužę. Tuo metu Lietuva ir Bažnyčia kėlėsi laisvam gyvenimui ir, pasak ganytojo, reikėjo kurti tai, kas okupantų per pusšimtį metų buvo negailestingai sugriauta. Jo bendraminčiai liudija, kad per 19 tarnystės metų jis nuveikė išties daug.

„Vyskupijos sinodas, Šiluvos šventovės neatpažįstamas sutvarkymas – galima daugybę darbų vardinti, bet neperdėsiu pasakydamas, kad tai yra istorinis lūžis ir perėjimas iš kartos į kartą“,– vertino Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas.

Už indėlį atkuriant Lietuvą ir Bažnyčią Sigitui Tamkevičiui padėkojo ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Oficialiai Kauno arkivyskupijos ganytojo tarnystę Sigitas Tamkevičius baigs liepos 11 dieną. Tą dieną Arkikatedroje bazilikoje vyks naujojo Kauno arkivyskupijos ganytojo Liongino Virbalo ingreso iškilmės.