Gintarinis savaitgalis Palangoje surengtas septintą kartą. Jo „vinis“ – gintarų rinkimų čemionatas, kuris vyko jau trečią kartą.

Jo dalyviai per nustatytą laiką paplūdimio smėlyje turėjo rasti ir surinkti kuo daugiau gintaro gabalėlių.

Geriiausiai sekėsi Gintarui iš Rokiškio, kuris surinko 41 gramą gintaro.
Ypatinga atrakcija tapo gintaro barstymas. Šio atsakingo darbo ėmėsi Bangpatys. Jis gintarus barstė J. Basanavičiaus gatvėje ir pajūryje ties tiltu į jūrą.

Daugybė žmonių iškart puolė rinkti Bangpačio išbarstytų gintarų. Kai kurie net rizikavo sušlapti kojas, lipo į jūros bangas, kad tik susirinktų kuo daugiau lietuviškojo aukso.

Skaičiuojama, jog Bangpatys iš viso išbarstė apie 50 kg gintaro. Nemaža jo dalis nukrito į jūrą, todėl dar kelias savaites bangos į krantą išplaus gintaro gabalėlius ir juos galės rasti vėliau pajūryje vaikštinėjantys žmonės.

Palanga, regis, buvo pasirengusi žmonių antplūdžiui. Verslininkai atvėrė kavinių duris, pradėjo veikti suvenyrų kioskai, dviračių nuomos punktai, tradiciškai J. Basanavičiaus gatvėje buvo galima nusipirkti akinių nuo saulės, atsiduoti į šaržų piešėjų rankas, nusifotografuoti su kone Palangos simboliu tapusia papūga.

Kai kurie jaunuoliai į Palangą atvyko ne pramogauti, o ieškoti darbo. Kelios merginos vaikščiojo iš vienos kavinės į kitą ir klausinėjo, ar šių savininkai neieško darbuotojų vasaros sezonui.

Jis Palangoje oficialiai turėtų prasidėti kitą savaitgalį, kai vyks kurorto sezono atidarymo šventė „Myliu Palangą“.