Taip šalies vadovė komentavo informaciją, kad Lietuvai vienintelei iš Europos Sąjungos (ES) šalių per gegužės 9-osios renginius Maskvoje neatstovaus ambasadorius.

D.Grybauskaitė pabrėžė, kad į Maskvą nusprendė nevykti daugumos Vakarų šalių vadovai, deklaruodami nepritarimą Kremliaus veiksmams Ukrainoje, o Lietuvos pareigūnai tiek Maskvoje, tiek Vilniuje karo aukas pagerbs gegužės 8-ąją.

„Mes vertiname, suprantame Antrojo pasaulinio karo pabaigos reikšmę. Aš padėsiu gėlių pas mus, Lietuvoje. Švenčiame Antrojo pasaulinio karo pabaigą kartu su Europa gegužės 8 dieną. Žiūrėti karinį paradą, kurio metu bus nešama ir okupuoto Krymo vėliava, nemanau, kad dabar tai reikia daryti“, - žurnalistams pirmadienį sakė prezidentė.

Latvija ir Estija patvirtino, kad gegužės 9 dieną jų valstybėms Maskvoje atstovaus ambasadoriai, renginyje taip pat bus Jungtinių Valstijų ambasadorius Maskvoje Johnas Tefftas.

Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, be Lietuvos ambasadorių į renginį nesiųs Ukraina ir Gruzija.