„Jei tik dabar savaitgalį sugalvojote važiuoti į Palangą ir ketinate joje nakvoti, patariu kuo skubiau pasiieškoti ir nakvynės vietos. Daugelis viešbučių jau yra užimti, likę tik pavieniai kambariai, o privačiame sektoriuje vietų taip pat nėra daug, nes ne visi savo kambarius žiemą nuomoja“, – teigė Palangos turizmo informacijos centro vadovė Egidija Smilingienė.

Žmonės savaitgalį į Palangą plūs ne tik todėl, kad laukia ilgasis trijų dienų savaitgalis, bet ir todėl, kad vyks garsioji Stintų šventė.

„Ji tapo tokia populiari, kad į ją atvyksta ne tik lietuviai, bet ir turistų grupės iš Latvijos, Kaliningrado. Be to, šiemet Stintų šventė sutampa su Valentino diena, o tai dar viena priežastis, kodėl poilsiautojai atvyks į Palangą, nes jie nori romantiškai praleisti savaitgalį“, – dėstė E. Smilingienė.

Stintų šventė šeštadienį prasidės 12 val. Jūratės ir Kastyčio skvere. Visą dieną vyks įvairios atrakcijos, stintų gaudymo ir valgymo varžybos, nuotaiką kels kapelos.

Šeštadienį Palangą užplūs ir sveikuoliai. 14 val. numatomos masinės jų maudynės jūroje prie tilto.

„Jau dabar galima įsivaizduoti, kad žmonių Palangoje bus tiek, kiek karštą vasaros savaitgalį. Todėl visiems, kurie atvyksta automobiliais ir neketina nakvoti, savo transporto priemones rekomenduojame palikti automobilių stovėjimo aikštelėse toliau nuo miesto centro. Geriau šiek tiek pasivaikščioti ir pataupyti nervus, kad reikia miesto centre sukti ratus ir niekaip nepavyksta rasti vietos, kur pastatyti mašiną“, – patarė pašnekovė.

Neringoje ilgąjį savaitgalį taip pat laukiama žmonių antplūdžio. „Juk nieko nėra romantiškiau, kaip Valentino dieną su brangiu žmogumi praleisti ramiai, romantiškai, gamtos apsuptyje. Nors masinių renginių nenumatoma, tačiau labai gražu prie jūros, panašu, kad lepins ir oras“, – kalbėjo Neringos turizmo ir verslo asociacijos prezidentė Irma Baltrušaitienė.

Ji teigė, jog nakvynės vietų užteks visiems norintiems. „Nors Neringoje žiemą neveikia daugelis viešbučių, tačiau turime svečių namų, poilsiautojai laukiami ir privačiame sektoriuje. Esame pasirengę priimti visus, kurie nori pas mus atvykti“, – patikino I. Baltrušaitienė.

Ji apgailestavo, jog Kuršių marių nedengia ledas, todėl tikslinė poilsiautojų grupė – žvejai – savaitgalį į Neringą veikiausiai neatvyks.

„Jau beveik meldžiamės, kad tik paspaustų šaltukas ir marios užšaltų, juk yra tiek daug žvejų, kurie nori stintas gaudyti ant ledo. Tačiau galima pasidžiaugti bent tuo, kad ant kranto geras oras“, – optimizmo neprarado pašnekovė.

Nidoje kitą savaitgalį, vasario 21 dieną, vyks tradicinė „Stintapūkio“ šventė, kurioje demonstruojama, kaip viliojamos stintos. Dalis šios šventės renginių vykdavo ant Kuršių marių ledo, nes tik taip galima pademonstruoti prieš šimtmečius gimusį būdą, kaip vilioti stintas – bumbinimą. Šventės organizatoriai ieško išeičių, kaip apsieiti be Kuršių marių ledo.

Kitą savaitgalį į „Stintapūkio“ šventę vyksiantiems žmonėms nereikės mokėti rinkliavos už įvažiavimą į Neringą. Rinkliava Alksnynės poste nebus renkama vasario 21 dieną.