Rotušėje apsilankė apie 200 svečių, aukojusių lėšas sunkiai sergantiems vaikams. Renginio išvakarėse ir per jį surinkta rekordinė suma – daugiau nei 170 tūkst. litų. Už šiuos pinigus bus perkamos insulino pompos, lengvi sudedamieji neįgaliųjų vežimėliai, klausos aparatai, priemonės motorikai lavinti. Taip pat labdaros lėšomis bus prisidedama prie gydymo ir reabilitacijos paslaugų, kurios mažiesiems ligoniukams būtinos, bet jų nekompensuoja valstybė.

Tačiau tai – ne visos geradarių dovanos: kvietimų apsilankyti spektaklyje dovanojo Kauno valstybinis lėlių teatras, muzikos renginyje – Viktorija Mauručaitė ir „Renginių oazė“, nemokamų paslaugų pasiūlė kai kurių Kauno bendrovių verslininkai. Keturiems autizmu sergantiems vaikams atiteko Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko bei jo žmonos Jurgitos dovanos – planšetiniai kompiuteriai, kitiems vaikams – saldainių krepšeliai.

Sigitas Tamkevičius
Vakaro svečias Kauno miesto garbės pilietis, Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, sveikindamas visus aukotojus, sakė: „Tie silpni, maži žmonės, nors ir tolimi, mums yra artimi, nes ką jiems gero padarome, – padarome Dievui“.

„Tegul mus lydi naujo gyvenimo viltis, džiaugsmas ir meilė vieni kitiems“, – linkėjo kitas Kauno garbės pilietis, Atkuriamojo Seimo pirmininkas, Nepriklausomybės akto signataras prof. Vytautas Landsbergis.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas prasitarė, jog atvažiavus į Kauną jį apėmė „baltas pavydas“, kad kauniečiai sugeba jau ketvirtį amžiaus rodyti kitiems miestams gražų pavyzdį, kaip dalintis gerumu.

Austrijos ambasadorius Lietuvoje Johannas Spitzeris buvo gana konkretus, nes, keliais žodžiais pasveikinęs labdaros renginio Kauno rotušėje dalyvius, paragino visus būti kuo dosnesnius meno kūrinių aukcione.

Iš pradžių atrodė, kad azarto tarp besivaržančiųjų, kuris ką įsigis, – ne tiek daug, tačiau per aukcioną pavyko parduoti visus įvairių tautų menininkų sukurtus kūrinius. Rekordiškai „išauginta“ besivaržant Kristinos Čyžiūtės dovanoto autorinio darbo „Santaka. Rytas“ (fotografija ant drobės) kaina, – nuo pradinės 200 iki 1500 litų. Dailininkės iš Nyderlandų Vilmos Keizer paveikslas „Kaunas I“ parduotas už 1100 litų (pradinė kaina – 606 Lt), gruzinų dailininko Roko Iremanišvilio drobė „Air Kaunas“ per aukcioną pabrango tik šimtu litų (nuo 606 iki 707 Lt), o Kauno projektavimo restauravimo ir statybos instituto Restauravimo dirbtuvių meistrų darbas – skulptūra „Angelas“ parduota už 1300 litų (pradinė kaina 500 Lt).

Kęstutis Ignatavičius
„Sakytume, jog gana kukli yra 25-erius metus Kauno rotušėje rengiamo labdaros vakaro, iš pradžių vadinto labdaros pokyliu (o tarpukariu Kaune vykdavo Labdaros baliai), istorija. Buvo 1990-ieji. Miestui reikėjo rūpintis savivalda, dar tebebuvo okupacinė kariuomenė, – rūpesčių turėta tikrai nemažai. Tačiau norėjosi ir pagelbėti tiems, kurie sunkiau gyvena, serga, kenčia nepriteklius. Džiaugiausi, kad mano pasiūlymas susirinkti į rotušę, pasiklausyti gero koncerto, pašokti, pasilinksminti, o kartu ir surinkti labdaros lėšų, susilaukė miesto tarybos deputatų pritarimo“, – prisiminė labdaros vakarų tradicijos Kaune atkūrimo iniciatorius, buvęs deputatas, skyriaus vedėjas, dabar – savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas, miesto ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius.

25-ojo labdaros vakaro svečiams rotušėje koncertavo solistai Kristina Siurbytė ir Vaidas Baumila, baleto artistai Gintaras Visockis ir Justina Vitkutė – Beringienė, pasirodymą surengė Mados teatras, grojo Kauno bigbendo ritmo grupė ir Viktorija Smailytė (arfa), taip pat – „Nerijos“ vyrai ir jiems pritariančios vokalistės bei solistas Simonas Donskovas.

Į vakaro „taupyklę“ po 10 tūkstančių litų iš anksto įmetė prekybos centro „Akropolis“ (Kaunas) savininkai, įmonės SBA, „Enerstema“, „SDG“ „Kauno vandenys“, mažesnes sumas – „Helisota“, „Lytagra“, „Pakaita“, „Kauno spauda“, „Kauno tiltai“ bei kitos, taip pat – Kauno poliklinikos bei pavieniai aukotojai.

Andrius Kupčinskas
„Malonu pasidžiaugti tuo, kas gero nuveikta Kauno vaikų ir nepasiturinčių šeimų labui. Per 25 metus surinkta apie 2 mln. litų labdaros. Tie pinigai labai gražiai panaudoti. Jie atiteko tiems, kam labiausiai reikia. Ne viską, aišku, galima spręsti miesto ar valstybės biudžeto sąskaita, todėl praverčia geranoriška parama. Daug ką nulemia susitelkimas, kuris leidžia nuveikti galybę gerų darbų. Džiaugiuosi, kad ši tradicija vienija mus ir miesto bendruomenę“, – sakė labdaros vakaro šeimininkas – Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Praėjusiais metais kalėdinės labdaros akcijos metu buvo surinkta 142 tūkst. litų, primena ELTA. Už tuos pinigus gabiems neįgaliems vaikams nupirkta klausos aparatų, insulino pompų, sportinių ortezų, kojų įtvarų, specialaus plaukimo inventoriaus ir kitų būtinų daiktų. Per pirmąjį Kauno rotušėje organizuotą labdaros renginį, 1990-aisiais, labdaros surinkta 2744 rubliai ir 100 JAV dolerių. Rekordinė labdara geradarių suaukota 2006-ųjų gruodį: vien pinigais – per 170 tūkst. litų, greta to daugiavaikės šeimos maždaug už 30 tūkst. litų gavo dovanų vitaminų bei kitokių sveikatą stiprinančių priemonių.