Jau tradicija tapusi gerumo akcija kasmet sulaukia vis daugiau susidomėjimo, o „Vilties bėgimo“ renginiai sėkmingai organizuojami ir Didžiosios Britanijos, Kanados, Australijos lietuvių bendruomenėse.

Šių metų „Vilties bėgimo“ šūkis ― „Pažadink viltį manyje!“. Iniciatyvos simboliu taps mobilusis telefonas su žadintuvo ženklu, budinančiu tautą solidarumui ir broliškumui.

Organizatorių teigimu, ši kasmetinė gerumo tradicija ― tarsi pilietiškumo barometras, matuojantis solidarumo ir jautrumo dvasią silpnajai visuomenės grandžiai.

„Pagrindinė akcijos užduotis ― pažadinti žmonių solidarumo jausmą ir priminti, jog čia esame ne dėl savęs, bet dėl kitų“, ― teigia „Vilties bėgimo“ iniciatorius Brolis Benediktas Jurčys.

Žadinti viltį padės „solidarumo šaukliai“

„Vilties bėgimas“ ― vienas iš aštuonių „solidarumo šaukliais“ vadinamų renginių, kviečiančių kartu įkurti „Vilties miestą“. Vieningumą skatinantį renginių ciklą pradės balandžio 26 dieną vyksiantis „Vilties šokis 2014“, kilniam tikslui suvienysiantis šokio profesionalus ir mėgėjus iš visos Lietuvos.

Gegužės mėnesį vyks dokumentinių filmų apie meilę gyvenimui peržiūra ir „Vilties baidarių šventė“, kurioje vyks baidarių ir dviračių maratonai. „Vilties miesto“ renginius birželio 1 dieną pratęs irklavimo regata „Vilties yriai“, kurios metu bus renkamos lėšos neįgaliesiems irkluotojams pritaikytoms valtims įsigyti. Birželio ir liepos mėnesį vyks sporto renginiai „Vilties plaukimas“ ir „Vilties tenisas“, kurių pagrindinis tikslas ― įrodyti, jog judėjimo negalią turintys žmonės gali aktyviai varžytis įvairiose sporto rungtyse.

Bendrai misijai vienijasi ir šalies motociklininkai

Pirmąjį liepos savaitgalį būrys savanorių motociklininkų leisis į kilnią misiją pavadinimu „100 Vilties kilometrų“. Dvi dienas trunkančios kelionės po Lietuvą metu baikeriai lankysis miesteliuose, rinks aukas ir skleis informaciją apie onkologines ligas. Jau penktus metus vykdomos iniciatyvos metu baikeriai apsilanko 25 Lietuvos miestuose, palaiko sergančiuosius žadindami viltį jų širdyse, šeimose ir bendruomenėse.

Brolių pranciškonų inicijuota paramos akcija „Vilties bėgimas“ rengiama nuo 2007 metų. Visų „Vilties miesto“ renginių dalyvių paaukotos lėšos yra skiriamos Šv. Pranciškaus dvasinės ir socialinės pagalbos onkologijos centro veiklai finansuoti. 2013 metų rugsėjį duris atvėrusiame informacijos ir meno terapijos centre jau apsilankė daugiau kaip 900 onkologinėmis ligomis sergančių žmonių. Paaukoti lėšų gerumo iniciatyvos metu bus galima perkant bėgiko numerį, marškinėlius, „Vilties plytą“ ar „Vilties atviruką“, taip pat per „Paypal“ sistemą arba svetainėje www.aukok.lt.