„Manau, kalbos apie Guggenheimo ar kaip kitaip pervadintą projektą yra daugiau fantazija negu realybė. Neįsivaizduoju, kad kažkas, be miesto investicijų ir dalyvavimo, imtų tai daryti. Jei būtų kalbama apie kažkokius finansinius miesto įsipareigojimus, reikia žinoti, kad vien praėjusiais metais Vilniaus skola išaugo 180 mln. litų. Be to, projektui atnaujinti reikia miesto tarybos pritarimo, o iki šiol kalbos apie tai nebuvo", - LŽ tvirtino opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Vilniaus miesto taryboje atstovas Raimundas Alekna.

Iš tiesų Guggenheimo muziejaus, pervadinto Daugiafunkciniu kultūros centru (DKC), projektas gaivinamas itin slaptai. Kaip nurodoma LŽ pateiktame Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus atsakyme, šiuo metu jis analizuojamas, rengiami projektiniai pasiūlymai.

Tačiau LŽ turimi dokumentai rodo, kad Vilniaus savivaldybė savo įmonei „Vilniaus planas" jau yra pavedusi nupirkti dar 2008-aisiais Didžiojoje Britanijoje gyvenančios architektės Zahos Hadid parengtą ir laimėtoju pripažintą Guggenheimo muziejaus projektą, o kartu ir darbų priežiūros vykdymo paslaugą, kurią pagal sutarties sąlygas gali suteikti tik projekto autorė. Tai LŽ patvirtino įmonės „Vilniaus plano" vadovas Justinas Kulakauskas.

Spalio 30-ąją posėdžiavusi Vilniaus savivaldybės Viešojo pirkimo komisija nusprendė kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad Z.Hadid projektą būtų leista įsigyti neskelbiamų derybų būdu.