Pasak Marijampolės vicemero, pasirengimo šventei darbo grupės vadovo Sigito Valančiaus, laukiami visi, kuriems brangi Suvalkija - čia gimę ar augę, kažkada iš jos išvykę ar dabar gyvenantys, prisimenantys ir puoselėjantys Sūduvos krašto tradicijas. Tam, kad įvairių kartų suvalkiečių bendravimas būtų smagesnis, sumanyta gausybė renginių ir jaunam, ir senam.

Šventė penktadienio vakarą rekonstruotoje J. Basanavičiaus aikštėje prasidės Marijampolės pučiamųjų instrumentų orkestro, kuris šiemet mini įkūrimo 10-metį, koncertu. Po to centrinėje miesto aikštėje dainas savo miestui dovanos atlikėjai Roma Mačiulytė, Danutė Šurmaitienė ir grupė "Gimtadienis", Danė Jurkšaitytė ir Paulina, Ieva Pangonytė ir Marius Reklaitis, popchoras "Kotita", šokių grupės, daugelio marijampoliečių su nostalgija prisimenama legendinė grupė "Nerija". Vakare, dar nesutemus, į padangę kils karšto oro balionai - daug balionų, mat šiomis dienomis Marijampolėje vyks tarptautinės oro balionų varžybos. Tai pasirengimas kitais metais Marijampolėje vyksiančiam pasaulio karšto oro balionų čempionatui.

Vėlai vakare šventinio miesto dangų papuoš įspūdingi saliutai.

Šeštadienio rytą centrinėje miesto aikštėje "karaliaus" gatvės krepšinis, o hipodrome vyks konkūrų varžybos "Lietuvos taurė-Marijampolė 2011".

Savivaldybės tarybos salėje bus apdovanoti Suvalkijos sostinei nusipelnę žmonės. Ceremonijoje dalyvaus ir Marijampolės garbės piliečiai bei užsienio svečių delegacijos, kurių sulaukta iš Norvegijos, Vokietijos, Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos.

Kultūros centro salėje savo talentus demonstruos vaikai - čia vyks jau tradiciniu tapęs festivalis "Mažieji talentai Lietuvai".

Vidudienį prasidės Liaudies meno šventė, vyks linksma gegužinė, veiks tautodailininkų darbų mugė, senovinių automobilių paroda.

Po pietų visa J. Basanavičiaus aikštė taps šokių aikštele - apie 200 šokėjų vienu metu šoks linijinius šokius. Po valandos šokėjus keis pučiamųjų instrumentų orkestrai.

Sekmadienio rytą šventės dalyviai ir svečiai kviečiami dalyvauti šv. Mišiose už miestą ir miestiečius Mažojoje bazilikoje. Popietę ir vakare Šv. Vincento Pauliečio bažnyčioje - XII tarptautinio sakralinės muzikos festivalio "Džiūgaukim... Aleliuja" koncertai.