Administracinė byla pagal J.Kažio skundą teisme pradėta nagrinėti kovo 31-ąją.

Skundas atmestas kaip nepagrįstas, teisėja Aušrelė Mažrimienė sprendimą motyvavo tuo, kad neblaivus ir su uniforma viešoje pasirodęs J.Kažys pažemino pareigūno vardą, be to, jis patruliams trukdė atlikti pareigas ir nevykdė jų teisėtų reikalavimų.

Įsakymas, pagal kurį atleistas J.Kažys, pripažintas teisėtu ir pagrįstu, rašo portalas ve.lt.

Šis teismo sprendimas per 14 dienų gali būti apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininko Benono Ivanausko įsakymu J.Kažys iš pareigų atleistas praėjusių metų gruodį, po tarnybinio patikrinimo paaiškėjus, kad uniformuotas ir neblaivus avarijos vietoje pasirodęs kurorto komisariato vadovas pažemino pareigūno vardą ir pažeidė kitus statuto punktus.

Įsakymą panaikinti prašęs J.Kažys teigė, jog atleidimas iš tarnybos - per griežta nuobauda jam vien už tai, kad išgėręs buvo su uniforma ir tiesiog tapęs nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių auka.

Pernai spalio 14-osios vakarą kelyje Palanga-Klaipėda įvyko avarija, kurios metu J.Kažio vardu registruotas automobilis "Dodge" trenkėsi į priešais jį važiavusį "Renault Megane". Netrukus avarijos vietoje pasirodė pats J.Kažys, jis tą vakarą vilkėjo tarnybinę uniformą ir buvo neblaivus - ligoninėje jam nustatytas 2,03 promilės girtumas.

Tarnybinio patikrinimo išvadoje teigiama, kad jis trukdė atlikti tiesiogines pareigas į avarijos vietą atvykusiems patruliams.

Iš pradžių manyta, kad avariją sukėlė pats J.Kažys, tačiau vėliau pasitvirtino jo iškelta versija, kad pareigūno automobilį vairavo jo sugyventinė, kuri iš įvykio vietos pasišalino ir už tai buvo nubausta 3 tūkst. litų bauda bei keliems metams pradaro vairuotojo pažymėjimą.
36 metus sistemoje išdirbęs ir iš tarnybos atleistas J.Kažys neteko visų pareigūnams priklausančių socialinių garantijų. Jis sprendimo išklausyti neatvyko.

Kandidatų į Palangos policijos vadovų postą atranka Klaipėdos apskrities Vyriausiajame komisariate vyks antradienį, balandžio 12-ąją.