„Vilties bėgimas“ uostamiestyje suburia tūkstančius bėgikų jau 3 metus. Labdaros bėgimas, skatinantis paaukoti, statomam prie Klaipėdos universitetinės ligoninės Onkologijos departamento, Šv.Pranciškaus Asyžiečio paramos onkologiniams ligoniams centrui.

Pirmasis Klaipėdos Vasaros estradoje finišavo vienas stipriausių šalies plento bėgikų – Marius Diliūnas iš Pakruojo. Dešimties kilometrų distanciją bėgikas įveikė per 31 minutę. Antrasis finišavo Tomas Venckūnas iš Kauno.

Nugalėtojus apdovanojo Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius ir „Vilties bėgimo“ iniciatorius brolis Benediktas Jurčys. Nedalyvavusieji bėgime, savo paramą išreiškė duodami kraujo pastatytoje mobilioje palapinėje. Šia galimybe pasinaudojo ne vienas Klaipėdos politikas.

Bėgimo metu buvo apribotas eismas miesto centre, tačiau vairuotojai, žinodami kodėl, nesipiktino, bet savo mintimis palaikė šią labdaringą idėją. Prie jos visi žmonės gali prisidėti skambindami telefonais: 1890 - 2 Lt, 1891 – 5 Lt, 1892 – 10 Lt.

Sekmadienio vakarą Klaipėdos vasaros estradoje apsilankę svečiai ir prie TV3 ekranų susirinkę žiūrovai išgirs ne tik pažįstamų dainininkų balsus, bet ir naujus duetus.

Dvasinės pagalbos onkologiniams ligoniniams ir jų artimiesiems centrą planuojama pastatyti 2012 metais.

“Vilties bėgimo” išvakarėse Klaipėdoje statomame Šv. Pranciškaus onkologijos centro vietoje įleista kapsulė ateitiems kartoms su vilties žinia. Kapsulė įmūryta statomos koplyčios altoriaus vietoje. Šį specialų, onkologiniams ligoniams skirtą, reabilitacijos centrą planuojamas pastatyti 2012 metais. Jame bus koplyčia, ligonių kambariai ir nedidelis vienuolynas.

Brolis Astijus, dalyvavęs pašventinimo pamaldose sakė: “Į pajūrį suvažiuojantys žmonės turi tradiciją nueiti palydėti besileidžiančios saulės. Man šiandieną atrodo, kad iš Vakarų pateka saulė. Vilties saulė. Atgaivinsianti paliegusiųjų dvasią ir jų kūnus. Ir tegul tai pradeda pildytis jau šiandien.”

Į Viešpaties šlovinimo sceną vienas po kito buvo kviečiami žmonės, pasirašyti laiško ateities kartoms. Pirmieji parašai onkologinėmis ligomis sergančiųjų guodėjų brolių Evaldo ir Benedikto, šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro vadovės Aldonos Kerpytės, Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus ir kitų.

Pernai bėgime dalyvavo 5 tūkst., užpernai – 2,5 tūkst. įvairaus amžiaus dalyvių.