Apie tai, kad neketina atsistatydinti, šią savaitę pranešęs generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis pareiškė, kad prokurorai jaučia valdančiųjų konservatorių spaudimą. A. Kubilius tai vadina "absurdiškais teiginiais".

"Aš tikrai nesiruošiu komentuoti tokių visiškai absurdiškų, neargumentuotų teiginių. Jeigu prokuroras matė, kad kas nors kišasi į prokuratūros darbą, o tai yra neteisėta, jis turėjo imtis visų teisinių priemonių, kad tokius nusikaltimus ir nusižengimus sustabdytų teisinėmis priemonėmis", - "Žinių radijui" ketvirtadienį sakė ministras pirmininkas.

Dešiniųjų lyderio manymu, taip kalbėdamas G. Jasaitis arba vadovaujasi emocijomis, arba sąmoningai skleidžia netiesą.

"Ne pirmą kartą tenka girdėti tokio pobūdžio ar panašius pareiškimus. Kai koks nors aukštas pareigūnas yra atstatydinamas iš pareigų arba, kaip Prezidentė pasakė, kad nepratęs įgaliojimų (generalinio prokuroro pavaduotojo - ELTA), tada tenka išklausyti pačių įvairiausių emocingų ar sąmoningai neteisingai dėstomų pareiškimų.

Nesiimu vertinti, ar čia emocijos, ar ne emocijos, ar dar kažkokie planai. Žinau, kad tiek generalinis prokuroras, tiek jo pavaduotojai, išgirdę labai aiškią Prezidentės nuomonę, turėtų tai įvertinti ir patys elgtis atsakingai", - aiškino Vyriausybės vadovas.

Tuo tarpu generalinio prokuroro pavaduotojas G. Jasaitis antradienį aiškino, kad "visos šios bylos (rezonansinės - ELTA) visą laiką buvo linksniuojamos iš dešinės pozicijos partijų atstovų".