A.Gudas siekė, jog būtų panaikintas prezidento dekretas ir jis iš pareigų būtų atleistas savo noru. Buvęs teisėjas teismui nurodė, kad Teisėjų taryba, svarstydama, ar patarti prezidentui iš pareigų atleisti į skandalą pakliuvusį teisėją, nesurengė slapto balsavimo, o sprendimą priėmė bendru sutarimu.

Vilniaus apygardos teismas dar šių metų balandį A.Gudo ieškinį prezidentui, Teisėjų tarybai ir Lietuvos valstybei, atstovaujamai Vyriausybės, buvo atmetęs. Kartu į korupcijos skandalą pakliuvę Panevėžio ir Biržų teismų pirmininkai Darius Japertas ir Palmira Linkevičienė prezidentą taip pat buvo padavę į teismą, tačiau po KT išaiškinimo savo ieškinius atsiėmė.

A.Gudas skunde Apeliaciniam teismui nurodė, kad negalėjo būti atleistas iš pareigų dar ir todėl, kad tuo metu buvo išėjęs atostogauti.

Tačiau KT išaiškino, kad buvusio prezidento R.Pakso dekretas yra teisėtas, šalies vadovo nesaistė Teisėjų tarybos pritarimas dėl A.Gudo atleidimo iš pareigų.

DELFI primena, kad dar prieš metus Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį trims teisėjams. Buvusiai Biržų teismo vadovei P.Linkevičienei atimta teisė dirbti teisėsaugos, teisėtvarkos ir teisminėje institucijose metus ir tris mėnesius, A.Gudui - ketverius metus, buvusiam Panevėžio miesto apylinkės teismo pirmininkui D.Japertui - dvejus metus ir tris mėnesius.

Teisėsaugos pareigūnų duomenimis, itin stambaus masto kontrabanda besivertęs buvęs policininkas Vilius Karalius 2002-aisiais kreipėsi į savo būsimosios žmonos Kristinos Gudaitės tėvą, kad šis padėtų išvengti suėmimo už kontrabandos gabenimą įkliuvusiems jo bendrams.

Pareigūnams sulaikius kontrabandinių cigarečių gabenimu įtariamus brolius Ralius, V.Karalius išsigando, kad į nelaisvę patekę broliai nepapasakotų pareigūnams apie kontrabandos organizatorius. Todėl V.Karalius kreipėsi į savo sugyventinės tėvą, tuo metu ėjusį Lazdijų rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas, kad šis padėtų Raliams išvengti suėmimo.

A.Gudas kreipėsi į tuometinį Panevėžio miesto apylinkės teismo vadovą D.Japertą, o šis prašymą dėl Ralių perdavė tuometinei Biržų rajono apylinkės teismo pirmininkei P.Linkevičienei.

Būtent ši teisėja nagrinėjo prokuroro prašymą skirti Raliams suėmimą. Posėdžio metu ji nusprendė nesuimti vilkikais kontrabandines cigaretes gabenusių Ralių, ir prokuroro pareiškimas buvo atmestas.