Atliktų tyrimų rezultatai patvirtina faktą, kad reguliariai vartojant svogūnus sustiprėja širdies ir kraujagyslių sistema, mažėja insulto ir infarkto rizika.
Svogūnų lukštų nauda virtuvėje
Vis tik ne visi žino, kad į sriubą įdėjus nenuvalytą svogūną ji tampa kur kas naudingesnė sveikatai ir skanesnė. Nuo svogūno nepašalinti lukštai suteikia sriubai rusvą atspalvį ir praturtina ją itin sveikais mikroelementais, kurių, kaip rodo tyrimų rezultatai, lukštuose daug daugiau nei pačiuose svogūnuose.
Nemaža dalis namų šeimininkių duonos parduotuvėse neperka ir pirmenybę teikia namuose keptai duonai. Puikus sprendimas – namuose kepta duona ne tik skani, bet dar ir naudinga sveikatai. Ji bus dar sveikesnė, jei į miltus įbersite 1 arbatinį šaukštelį smulkintų svogūnų lukštų.
Svogūnų lukštų nauda buityje
Jei pastebėjai, kad tavo kambariniai augalai jaučiasi prastokai, neskubėk pulti į neviltį. Paruošk svogūnų lukštų antpilą ir periodiškai juo laistyk augalus.
Svogūnų lukštų nuoviras – puiki priemonė, jei vargina mėšlungis. Vieną arbatinį šaukštelį svogūnų lukštų užpilkite stikline verdančio vandens ir palikite pastovėti 10 minučių. 200 g nuoviro gerkite kiekvieną vakarą.
Svogūnų lukštų nauda vonioje
Dar vienas gana netikėtas svogūnų lukštų panaudojimo būdas – nepavojinga priemonė plaukams dažyti.