Dantų pasta

Pasta, paruošta iš kaštonų, ne tik gydo dantenas, bet ir balina dantis! Pakanka nulupti kaštonų luobelę, o baltą šerdį susmulkinti. Ji yra natūrali ir itin veiksminga burnos higienos priemonė.

Maudymuisi

1 valgomąjį šaukštą smulkintų kaštonų užpilti 0,5 litro vandens ir palikti per naktį. Kitą dieną masę užvirinti, nukošti ir supilti į vonią. Tai pagerins kraujotaką, pakels tonusą, atjaunins odą.

Skalbimui

Kaštonai puikiai tinka skalbimui. Jie yra idealiausias gamtos muilas. Kaštonai turi malonų kvapą, nekenkia drabužiams. Nuluptus kaštonus susmulkinkite bei užpilkite vandeniu. Po keletos valandų jau galite skystį pilti į skalbimo mašiną.

Plauti plaukus

Jūs nustebsite, bet vos mėnesį plaudami galvą smulkintais kaštonais sumažinsite plaukų riebalavimąsi, visiškai sustabdysite jų slinkimą ir pagreitinsite augimą!

Veidui

Sumaišykite 2 šaukštus smulkintų kaštonų su nedideliu kiekiu vandens, kad susidarytų klampi masė. Ja tepkite veidą, palaikykite 10 minučių, po to kruopščiai nuplaukite šiltu vandeniu.

Kovai su amarais

10 šaukštų susmulkintų kaštonų pakepinkite keptuvėje, įpilkite tiek pat vandens ir pakaitinkite 20 minučių. Atvėsus perkoškite ir supilkite į butelį su purkštuku.

Masažui

Kaštonas – itin vertinga žaliava gaminant masažo kremą. Tai ypač naudinga tiems, kurie kenčia nuo išsiplėtusių venų, artrito.

Vaistas

Džiovintų kaštonų nuoviras, tikima, gerina vyrų potenciją. Padeda nuo aukšto kraujo spaudimo.

Kovai su kandimis

Kaštonai, išdėlioti spintos lentynose, atgrasys kandis ir jų lervas. Nepamirškite apie virtuvės spinteles: palikite keletą kaštonų ir ten!

Puošmena

Kaštonai turi tikrai daug išskirtinių savybių. Jie gali tapti ne tik puikia grožio priemone, bet ir idealia namų puošmena.