Mokslininkai teigia, jog moterys, kurios prausia intymias vieteles po dušu, turi didesnę tikimybę susirgti Žmogaus papilomos virusu, kuris yra gimdos kaklelio vėžio sukėlėjas.

Dušo čiurkšle nemalonių vaginos skleidžiamų kvapų bandančios atsikratyti moterys daro sau meškos paslaugą. Moters intymioje vietelėje yra daugiau bakterijų nei galite įsivaizduoti.

Dažnas ir intensyvus plovimas su stipria vandens srove gali sutrikdyti bakterijų pusiausvyrą, paskatinti ląstelių dauginimąsi. Dėl su vandeniu į makštį patekusių bakterijų gali pradėti formuotis nepageidaujami dariniai.

Teksaso mokslininkai ištyrė 20-49 metų moteris ir pateikė šokiruojančius rezultatus. Esą prausiantis po dušu net du kartus padidėja tikimybė susirgti kiaušidžių vėžiu. Taip pat didėja rizika kilti kitiems sveikatos sutrikimams ir infekcijoms.

„Makštyje yra daugiau bakterijų nei bet kurioje kūno dalyje. Tačiau jos ten yra ne be priežasties. Esančios bakterijos padeda vaginai apsivalyti pačiai. Vandens srovė išplauna viską, gerąsias bakterijas taip pat, - sako profesorius Ronnie Lamont.

JAV nacionalinio instituto mokslininkai rekomenduoja atsisakyti šio pomėgio duše. Nes šiuo metu savo šventas vieteles su intensyvia vandens srove mėgsta plauti apie 40 proc. 15-40 metų amerikiečių moterų.

Jungtinėje Karalystėje kasmet kiaušidžių vėžys diagnozuojamas daugiau nei 7 tūkstančiams moterų. ir tik 35 procentams jų pavyksta išgyventi.