Chlorofitas – agavinių šeimos augalas, kilęs iš Pietų Afrikos. Europoje paplito dar XIX a. viduryje. Šie augalai be galo sužavėjo netgi garsųjį vokiečių rašytoją ir filosofą Johaną Wolfgangą Goethe.

Nustebsite sužinoję, kad chlorofitą žmonės namuose augino ne dėl grožio. Šios gėlės turi kur kas daugiau gydomųjų savybių nei alavijas ar pelargonija.

Augalas pasižymi fenomenaliu gebėjimu išvalyti orą. Jis tarsi dulkių siurblys valo patalpas nuo bakterijų, kenksmingų medžiagų ir įvairių priemaišų žymiai padidindamas deguonies kiekį patalpose.

Šis žalias oro filtras sugeria anglies monoksidą, acetoną, amoniaką, benzeną, formaldehidą ir azotą, sunkiuosius metalus.
Kuokštinis chlorofitas ‘Bonnie‘

Ši kambarinė gėlė drėkina orą, sugeria triukšmą ir pranoksta netgi orą valančius specialius techninius įrenginius.

Chlorofitas yra būtinas augalas šeimose, kur gyvena alergiški, plaučių ligomis sergantys žmonės. Taip pat daug naudos gali padaryti virtuvėje, kurioje yra dujinė viryklė. Augalas sėkmingai susidoroja su dujų degimo metu išsiskiriančiomis kenksmingomis medžiagomis.

Jei norite dar geresnio efekto, į vazoną galite įdėti aktyvuotos anglies tablečių.

Augalai gana gajūs ir nereiklūs, todėl sunkumų juos auginti visai nėra. Mėgsta saulėtą, šviesią vietą, bet gerai pakelia ir ūksmingą.