Motyvuotas atletas“ Artur Swan sulaukia moters laiškų, kuriuose jos klausia, kodėl stresuojant pradeda augti kilogramai, nors jos ir sveikai maitinasi, sportuoja. Kūnas vis tiek pilnėja, kaupiasi vanduo.

Taigi, žinokite, kad ne tik stresuojant, bet ir per ilgai sportuojant organizme išsiskiria streso hormonas kortizolis. Todėl sporto salėje prakaituoti negalima ilgiau nei 1 valandą, nes kitaip prasideda raumenis naikinantys kataboliniai, o ne anaboliniai procesai.

Kai per daug dirbame, turime finansinių problemų, ilgai stresuojame, nualiname savo organizmą. Todėl jam yra būtinas miegas.

Taip pat būtinai reikia prisižiūrėti savo mitybą ir esant stresinėms situacijoms jokiais būdais nebadauti. Reikia maitintis pakankamai, vartoti daug skysčių.

„Skysčiai reikalingi tam, kad smegenys veiktų gerai. Jei stresuojate, per dieną turite išgerti 2-3 litrus vandens. Ir aš nekalbu apie skysčius varančią kavą ar cukraus turinčius vaisvandenius“, – perspėja atletas.

Dar vienas svarbus dalykas yra deguonis. Neužsidarykite namuose ar tvankioje sporto salėje, kur mažai deguonies. Gerai funkcionuojančioms smegenims reikia daug gryno oro.

Apie streso žalą išvaizdai ir savijautai bei ką daryti, jei nuo nervų pradeda augti svoris, Artur išsamiai išdėstė savo video bloge.