Liaudiškų patarimų šia tema yra daug, bet moterų per daug metų išbandyti yra patys veiksmingiausi yra du: valgyti ir mylėtis.

Stenkitės gerti tiek vandens, kiek tik telpa. Vartokite kalcio turinčius produktus: pieną, sūrį, grietinę, varškę, jogurtą ir kt. Valgykite daugiau salierų, petražolių, džiovintų slyvų ir vaisių, turinčių kalio: bananų, apelsinų, riešutų, sojos pupelių, pomidorų. PMS periodu nesilaikykite dietų, vartokite maistingą ir pilnavertį maistą, kad dar labiau nenusilptumėte ir neišsekintumėte organizmo bei padėtumėte greičiau atstatyti prarastą kraujo kiekį. Venkite vidurius pučiančių patiekalų ir produktų, nesveiko ir greito maisto.

Gerkite mažiau kavos ir kitų kofeino turinčių gėrimų. Geriausiai būtų apskritai jų atsisakyti, nes jie didina dirglumą. Per mėnesines vartokite vitaminą D. Arba valgykite daug vitamino D turinčių produktų: riebią žuvį, kiaušinius ir mėsą.

Simptomus palengvins lengvas fizinis užimtumas. PMS nėra liga, nepraleiskite visų mėnesinių lovoje. Pilvo skausmus sumažina šiltas kompresas ar pūslė. Taip pat simptomus numalšina ir dušas. Tik jokiais būdais nesimaudykite vonioje. Nes tuo metu padidėja infekcijų tikimybė.

Mylėkitės. Seksas padeda sutvarkyti per PMS sutrikusį hormonų balansą. Prieš orgazmą organizmas išskiria didelę dozę endorfinų, stipriai malšinančių skausmą. Per mėnesines orgazmo metu išsiskiria hormonas, kuriam veikiant susitraukinėja gimdos raumenys. Dėl to sumažėja kraujo spaudimas dubens organuose. Visa tai palengvina mėnesinių skausmus.