Ingredientai 5 – 6 porcijoms:

1 stiklinė virtų ryžių,
500 g jautienos kepenų (galima dėti vištų kepenėles),
4 virti kiaušiniai,
200 g kietojo sūrio,
1 skardinė konservuotų kukurūzų,
truputį miltų,
aliejaus kepimui,
180 – 200 g majonezo.

Kaip gaminti:

Iš kepenų išpjaustykite plėveles, pamirkykite jas piene. Tada supjaustykite 1 cm storio riekėmis. Kiekvieną riekę apvoliokite miltuose, druskos neberkite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kepenų riekes, apkepkite. Apkeptas kepenis sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Paskui kuo smulkiau supjaustykite. Galima sutarkuoti burokine tarka.

Iš kukurūzų skardinės nupilkite skystį. Virtus kiaušinius atskirkite į trynius ir baltymus, atskirai sutarkuokite.

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Kepenėlių, ryžių ir sūrio sluoksnius patepkite majonezu. Įdėkite salotas 2 – 3 val. į šaldytuvą, kad susigertų majonezas.

Mišrainę galite apipavidalinti pagal savo fantaziją.