Ingredientai tešlai:

100 ml vandens
druskos
200 g miltų
1 valgomasis šaukštas aliejaus
žiupsnelis maltos ciberžolė

Ingredientai įdarui:

4 vidutinės bulvės
1 šaukštelis cukrus
druskos pagal skonį
žolumynų (petražolės, krapai, kalendra, bazilikas)
1/4 šaukštelio kario
1/6 šaukštelio malto imbiero
1,5 šaukštelio sezamo sėklų

Gaminimas:

Bulves kruopščiai nuplaukite ir išvirkite su lupena. Palikite atvėsti. Kai šiek tiek atvės, nulupti ir suminkyti košę. Pridėkite smulkintų žalumynų, sezamo, druskos, cukraus ir prieskonių, gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas.

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, ciberžolę, druską, įpilkite vandens ir aliejaus. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga. Palikite 30 minučių.

Iškočiokite tešlą, kad ji būtų 3-4 mm storio. Išklokite ant jos bulvių įdarą. Susukite į ritinį ir supjaustykite 1,5-2 cm storio griežinėliais. Šiek tiek apvoliokite miltuose ir pakepkite aliejuje iki auksinės spalvos.

Ragauti galite kaip užkandį su pomidorų padažu ar grietine. Bulvių suktinukus taip pat tinka patiekti ir kaip garnyrą, ir pagrindinį patiekalą, kurį ypatingai gardu valgyti su daržovėmis.