Sriuba su makaronais ir vištiena

Ingredientai:

Vermišelių (itališkų) - 10 g
Morkų - 20 g
Krapų - 2 g
Viščiukų šlaunelės su nugaros dalimi - 25 g
Svogūno (vidutinio dydžio) - 6 g
Petražolių lapų - 3 g
Alyvuogių aliejaus - 2 ml

Gaminimas:

Vištienos šlaunelę (ketvirtį) virkite 40 min. įdėję į puodą su lauro lapais ir pasūdę. Kol vištiena verda, supjaustykite morkas bei svogūną bei patroškinkite 20-30 minučių aliejuje, įdėkite mėgstamų prieskonių. Išvirkite vermišelius arba smulkius makaronus-žvaigždutes (apie 7 min). Tuomet sudėkite viską į puodą ir užpilkite 2,5 l vandens. Pabarstykite krapais ir petražolėmis.

Aštri vištiena su daržovių ragu

Ingredientai:

Vištienos filė - 150 g
Česnakų - 3 vnt.
Kumino (malto) - 1 žiupsnelio
Citrinos žievelės - 1 vnt.
Petražolės, šviežios - 5 g
Aitriosios paprikos (čili), raudonos - 1 vnt.
Svogūno (vidutinio) - 40 g
Aitriosios paprikos (čili), maltos - 1 žiupsnelio
Juodųjų pipirų - 1 žiupsnelio
Saldžiosios paprikos, trintos - 1 žiupsnelio
Cukinijos - 150 g
Baklažanų - 150 g
Citrinų sulčių - 1 šaukštas
Džiovinto raudonėlio - 1 žiupsnelio
Pomidorų, konservuotų savo sultyse - 100 g
Raudono vyno acto - 1 šaukštas
Alyvuogių aliejaus - 10 ml
Ciberžolės (maltos) - 1 žiupsnelio

Gaminimas:

Pamarinuokite vištienos filė naudodami šiuos prieskonius: 2 skilteles česnako, citrinos sultis, maltą papriką, kuminą, aitriąją papriką, ciberžolę ir juoduosius pipirus. Mėsą palikite pasimarinuoti bent pusvalandžiui, tačiau galima gaminti ir iš karto.

Kol marinuosis vištiena, paruoškite daržovių ragu. Visų pirma, įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą česnako skiltelę. Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytą cukiniją, baklažaną, svogūną ir raudonąją papriką, troškinkite apie 15 min (kas keletą minučių pamaišykite). Sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite vyno acto, įdėkite raudonėlį ir pakepkite, kol šiek tiek išgaruos vanduo ir pati masė taps tirštesnė.

Kai paruošite daržoves, marinuotą vištienos filė pakepkite iš abejų pusių įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Vištieną ir daržoves patiekite papuošdami smulkintomis petražolėmis ir tarkuota citrinos žievele.

Lengvas vištienos troškinys

Ingredientai:

Vištienos filė, 180 g
Druskos - 1 g
Grietinėlės, 10 proc. riebumo - 50 ml
Kario prieskonių - 1 žiupsnelio
Šparaginių pupelių, žalių - 200 g
Morkų (vidutinio dydžio) - 2 vnt.
Vandens - 200 ml
Sviesto, 82 proc. rieb. - 1 g
Svogūno (vidutinio dydžio) - 1 vnt.
Juodųjų pipirų - 1 g

Gaminimas:

Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite ant sviesto. Vištienos filė supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į keptuvę, kepkite 4-5 min. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Vištienos ir svogūnų mišinį supilkite į puodą, įpilkite karšto vandens, troškinkite 5-7 min.

Morkas nuskuskite ir supjaustykite ir kartu su pjaustytomis šparaginėmis pupelėmis sudėkite į puodą, kuriame troškinote vištieną. Suberkite karį ir ant mažos ugnies troškinkite, kol morkos suminkštės. Supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinkite.