Ingredientai:

1-1,5 kg obuolių
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
1-2 kiaušiniai
1 šaukštelis sodos arba kepimo miltelių

Gaminimas:

Ketvirčiais supjaustyti obuolius, išpjauti jų sėklytes. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Plakinį supilti į dubenį ant obuolių. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus (jei dedate sodą, prieš tai ją reikia „nugesinti“ ir ištirpinti šaukštelyje grietinės). Viską gerai išmaišyti.

Kepkite orkaitėje iki valandos, kol pyragas iškils ir gražiai paruduos.

Jei noriu paįvairinti skonį, į tešlą įberiu cinamono, razinų, įpjaustau kriaušę ar slyvą. Obuolių kiekis taip pat priklauso nuo obuolių dydžio. Supjaustyti obuoliai turi pilnai padengti kepimo skardą.

Šis rudeninis pyragas dar gardesnis su ledais.