Jei jūs taip pat svarstote, ką pagaminti iš bulvių, siūlau išbandyti ypatingą bulvių plokštainį, kuris neabejotinai yra kiekvieno vyro svajonė.

Ingredientai:

10-12 bulvių,
200 ml pieno,
1 svogūno,
300-400 g karštai rūkytos šoninės,
1 kiaušinio,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
grietinės.

Gaminimas:

Nulupkite ir sutarkuokite (arba plonais griežinėliais supjaustykite) bulves. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės.

Tuomet sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą šoninę, pabarstykite pipirais bei druska ir dar šiek tiek pakepkite. Užpilkite mėsą pienu ir palaukite, kol užvirs. Čia ir slypi visa plokštainio purumo gudrybė - pieną piltį į keptuvę su svogūnais.

Keptuvės turiniu užplikykite bulves, įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite ir viską supilkite į kepimo formą.

Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, ir kepkite maždaug valandą, kol gražiai apskrus. Įsmeigusios į plokštainį medinį krapštuką, jį turite ištraukti neapsivėlusį.

Prieš baigdamos kepti plokštainį, šiek tiek padidinkite temperatūrą, tuomet viršuje esanti plutelė bus traškesnė. Be to, kuo daugiau į tarkius įpilsite pieno ir riebaliukų, tuo plokštainis bus minkštesnis ir puresnis. Mėgstantiems sočiau, siūlau patiekalą gardinti ne tik grietine, bet ir svieste pakepintais spirgučiais.