BUROKĖLIAI OBUOLIŲ SULTYSE

Ingredientai:

5 kg burokėlių
1 litras obuolių sulčių
12 juodųjų pipirų
100 g druskos
100 g cukraus
100 g acto
sauja lauro lapų
Obuolių sultyse marinuoti burokėliai

Gaminimas:

Išvirtus burokėlius nulupkite ir sutarkuokite per burokinę tarką. Į puodą su sultimis sudėkite burokėlius. Suberkite prieskonius ir įpilkite acto. Kai užvirs, sudėkite į stiklainius.

BUROKĖLIAI SU ACTU

Ingredientai:

500 g šviežių burokėlių
1 vidutinis svogūnas
350 ml vandens
150 ml acto (9 proc.)
75 ml medaus
1 nubraukto šaukštelio druskos
1 lauro lapelio
2 kvapiųjų pipirų žirnelių
5 juodųjų pipirų žirnelių

Gaminimas:

Išvirkite arba iškepkite orkaitėje burokėlius. Apliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Burokėlius supjaustykite šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais. Sudėkite daržoves į stiklainius. Visus marinatui skirtus ingredientus sudėkite į puodą, užpilkite nurodytu kiekiu vandens, užvirkite. Atvėsinkite ir marinatu užliekite burokėlius. Stiklainius užsukite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms.

BUROKĖLIAI SU KMYNAIS

Ingredientai:

1 litras vandens
1 kg burokėlių
1 valgomasis šaukštas kmynų
Sauja baziliko
100 mililitrų acto
2 valgomieji šaukštai druskos
1 valgomasis šaukštas cukraus
Burokėliai, marinuoti su kmynais

Gaminimas:

Išvirkite ir kubeliais supjaustykite burokėlius. Aliejuje pakepinkite kmynus. Karu sudėkite ir kelias minutes pakepinkite burokėlius. Suberkite prieskonius, susmulkintus bazilikus. Mišinį su aliejumi supilkite į stiklainį.