Sausas džemas yra bene geriausia, ką galima pagaminti žiemai iš obuolių.

Ingredientai:

1 kg obuolių
300 g cukraus
1 valgomasis šaukštas cinamono
1 valgomasis šaukštas citrinos rūgštelės
Sausas obuolių džemas

Gaminimas:

Šiam desertui tinka tiek rūgštūs obuoliai, tiek saldžios veislės. Supjaustykite kiekvieną obuolį plonomis riekelėmis ir išdėliokite ant kepimo skardos, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir citrinos rūgštele.

Sudėkite obuolius į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 25 minutes. Tada sudėkite obuolius ant kepimo popieriaus, šiek tiek pabarstykite cukrumi ir palikite džiovinti 2-3 dienas. Taip pat gali būti naudojama elektrinė džiovyklė arba orkaitė su ventiliatoriumi - džiovinimui tokiu atveju pakaktų keleto valandų.

Kvapnios obuolių riekelės gali būti laikomos kambario temperatūroje, sausoje vietoje. Geriausia - plastikiniuose indeliuose ar stiklainiuose.

Galite eksperimentuoti ir pasigaminti tobulų desertų žiemai iš kitų vaisių. Pavyzdžiui, slyvų.