Siūlome jums paragauti baklažano užkandį. Ši daržovė padės šviesos greičiu sudeginti riebalus. 100 gramų baklažano turi vos 28 kalorijas! Ir visą eilę vitaminų (PP, C, B), skaidulų, antioksidantų ir mineralų, geležies, vario, cinko ir kt.

Ingredientai:

1 vidutinis baklažanas
1/2 šaukštelio druskos
keletas šakelių šviežio baziliko
1 valgomasis šaukštas aliejaus
2 skiltelės česnako
1 didelis pomidoras
1/2 Provanso žolelių mišinys

Gaminimas:

Baklažaną nuplauti, supjaustyti 1 cm storio žiedais. Kelias minutes pamirkyti šaltame pasūdytame vandenyje, kad nebūtų kartumo ir daržovė neprisigertų aliejaus.

Pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką iki auksinės spalvos. Į keptuvę taip pat įdėkite baziliko, smulkiai supjaustytą pomidorą ir kepkite, kol daržovės suminkštės.

Atskiroje keptuvėje sudėkite nusausintus baklažanus, pabarstykite Provanso žolelėmis, kepkite apie 20 minučių.

Po to padenkite baklažanus pomidorų mišiniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje dar 10 minučių.

Jei dietos laikytis neketinate, šį gardų užkandį galite paskaninti užkepus neriebiu tarkuotu sūriu.