Ingredientai tešlai:

1 valgomasis šaukštas grietinės
250 g sviesto
0,5 šaukštelio sodos
miltų

Ingredientai įdarui:

sauja aguonų
sauja graikiškų riešutukų
cukraus pagal skonį

Gaminimas:

Į dubenį įberkite porą šauktų miltų, sudėkite sviestą ir jį sukapokite su peiliu. Į gautą masę suberkite sodą, įdėkite grietinės, dar miltų. Minkykite tol, kol gausis vientisa tešla. Suformuokite iš jos kamuolį ir pusvalandžiui palikite šaldytuve.

Tuo metu paruoškite įdarus. Kavamalėje sumalkite aguonas, užpilkite karštu vandeniu ir brinkinkite 10 minučių. Įberkite pagal skonį cukraus.

Antram įdarui susmulkinkite graikiškus riešutus. Sumaišykite juos su cukrumi - taip pat saldinkite pagal skonį.

Kai tešla bus paruošta, iškočiokite ją iki 1 mm storio. Supjaustykite trikampėliais. Įdėkite įdarą, susukite riestainius. Juos kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minčių. Neperkepinkite, kad sausainiai neišdžiūtų. Pabarstykite juos cukraus pudra.

Įdarui taip pat galite naudoti šokoladą, uogienę, džemą, vaisius. Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos.