Slyvos

Šaldytos slyvos primins jums vasarą. Tik nepamirškite pašalinti kauliukų. Sudėkite slyvas į plastikinius maišelius ir ramiai laukite žiemos.

Obuoliai, svarainiai, kriaušės

Šių vaisių šaldymas yra gana paprastas. Būtinai supjaustykite juos į mažus gabalėlius, apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Prieš dėdami į šaldiklį vaisius nusausinkite. Sudėkite į maišelius.

Žalieji žirneliai, kukurūzai, šparaginės pupelės

Prieš užšaldydamos šiuos produktus pirmiausia turite nuplikyti karštu vandeniu ir nusausinti, sudėti į maišelius.

Morkos

Sutarkuokite morkas burokine tarka, sudėkite į maišelius. Taip pat galite supjaustyti daržoves mažais kubeliais ir nuplikyti. Kai atvės, sudėti į šaldiklį.

Baklažanai, cukinijos

Daržoves reikia supjaustyti mažais kubeliais ar griežinėliais. Šaldyti baklažanai ir cukinijos žiemą idealiai tinka sriuboms.

Žiediniai kopūstai

Prieš užšaldant reikia būtina nuplikyti ir supjaustyti nedideliais žiedeliais bei sudėti į plastikinius maišelius.

Brokoliai

Šių daržovių prieš užšaldant nuplikyti nebūtina. Brokolius reikia kruopščiai nuplauti, nusausinti, supjaustyti į mažus žiedelius ir sudėti į šaldymo kamerą.

Pomidorai

Šaldyti reikėtų tik mažus pomidorus, kurie šaldytuve nesusprogtų. Didesnius pomidorus galima supjaustyti žiedeliais.

Grybai

Grybai gali būti ne tik džiovinami, konservuojami, bet ir užšaldomi! Prieš užšaldant, žinoma, juos reikia išvalyti, nuplauti, išvirti. Šviežias šaldyti galima nebent voveraites.

Uogos

Šaldyti tinkamos ne visos uogos. Geriausiai iki žiemos šaldymo kameroje laikosi avietės, gervuogės, serbentai, braškės ir žemuogės. Galima uogas sutrinti ir sumaišyti su cukrumi. Žiemą šis uogų mišinys puikiai tinka jogurtui, blynams, pyragams gardinti.

Žalumynai

Tai geriausias būdas išlaikyti šviežius žalumynus iki žiemos. Prieskonines žoleles gerai nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.Sudėkite į maišelius ir užšaldykite.