Ingredientai:

0,5 kg moliūgo
4 pomidorai
300 g fermentinio sūrio
druskos, pipirų,
džiūvėsėlių (arba manų kruopų)
sviesto

Gaminimas:

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas. Supjaustykite 0,5 cm storio gabalėliais. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais (arba manų kruopomis). Išdėliokite ant jos moliūgo skilteles, pagardinkite druska, pipirais.

Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant moliūgo. Vėl – pipirai, druskytė.

Trečias sluoksnis – ant pomidorų berkite sutarkuotą sūrį. Ir vėl viską pakartokite: moliūgai - pomidorai - sūris. Žinoma, neužmirškite prieskonių!

Patiekalą uždenkite kepimo folija ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 min. Po pusvalandžio foliją nuimkite ir dar kepkite 10-15 min., kad sūris gražiai apskrustų.