Ingredientai:

15 vidutinio dydžio bulvės
3 nedideli kiaušiniai
4 šaukštai miltų
2 šaukštų krakmolo
1 šaukštelis druskos
aliejaus
Žemaičių blynai

Įdarui:

300 g virtos jautienos
2 morkos
1 svogūnas
aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Gaminimas. Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite ir sumalkite mėsmale. Sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą ir viską gerai išminkykite. Išvirtą mėsą ir morkas sumalkite. Svogūną smulkiai sukapokite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi ir sumaišykite su mėsa.

Formuokite kaip cepelinus, po to suplokite ir keptuvėje lengvai apkepkite, kad gražiai paruduotų. Tačiau tai - dar ne viskas.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių sudėkite ant kepimo popieriaus blynus, lengvai pridenkite folija ir kepkite 10 minučių. Nuimkite foliją ir dar 10 minučių pakepkite.

Garantuojame: tokių gardžių ir purių blynų jūsų namiškiai tikrai nėra valgę.