Šie pyragėliai švelnaus daržovių skonio, traški tešla idealiai dera su pomidorų, brinzos ir žalumynų įdaru. Toks užkandis patiks tiek suaugusiesiems, tiek ir vaikams, rašo takprosto.cc.

Ingredientai tešlai:

3-3,5 stiklinės miltų
1 stiklinė verdančio vandens
4 šaukštai aliejaus
1 arbatinis šaukštelis cukraus

Ingredientai įdarui:

5 pomidorai
200 g brinzos arba varškės
2 česnako skiltelės
žalumynai
druska

Paruošimas:

Pomidorus supjaustyti skrituliais, brinzą sutrinti šakute. Jei naudojate varškę, ją papildomai pasūdykite. Į brinzą išspausti česnako skilteles, dėti supjaustytus žalumynus. Viską kruopščiai išmaišyti.

Vandenyje išmaišyti druską ir cukrų, supilti aliejų, suberti miltus ir formuoti tešlą, palikti tešlą 30 minučių pastovėti. Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį plonai iškočioti. Ant iškočiotos tešlos dėti pomidorų skritulėlius, paliekant tarp jų mažiausiai 3 cm tarpelius. Ant pomidorų dėti įdarą. Iškočioti antrą tešlos dalį, ja uždengti pirmąją ir ant jos esantį įdarą. Pasirinkite stiklinę, kurios skersmuo didesnis nei pomidorų skrituliukai. Stikline išpjaukite pyragėlius.

Pyragėlius kepti dideliame įkaitinto aliejaus kiekyje. Iškeptus pyragėlius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad būtų pašalinti aliejaus likučiai.

Šie pyragėliai – tikra skonio „bomba“. Jie kur kas skanesni ir sveikesni nei čeburekai. Tokie pyragėliai puikiai tiks pusryčiams, svečiams nustebinti ar užkandžiauti gamtoje.